INICI / Actualitat

4/2/2025

Projectes emprenedors - LA GARBA

Nou forn artesà de Manlleu que aposta pel pa de veritat

El 2 de novembre va obrir les portes La Garba, un forn de pa, brioixeria i pastisseria ubicat al passeig Sant Joan, 68. Liderat per en Sergi Sanmartí, forner i pastisser, juntament amb la seva dona, la Maria, qui s’encarrega d’atendre la clientela amb un tracte proper, La Garba s’ha convertit en un nou referent a Manlleu per a aquells que busquen qualitat i autenticitat en els seus productes.
Un projecte amb arrels i tradició
En Sergi, nascut a Manlleu, es va formar com a cuiner i forner a l’Escola d’Hostaleria d’Osona. La seva trajectòria professional l’ha portat a treballar en negocis de postres a Barcelona i fins i tot a fer una incursió als països àrabs. Després, va passar gairebé sis anys a Vilanova i la Geltrú perfeccionant l’art de fer pa, brioixeria i pastisseria. Finalment, va decidir tornar a casa per emprendre el seu projecte més personal.
L’elecció del local no va ser casualitat: els seus pares coneixien els propietaris i, en veure que l’espai estava mig equipat, van considerar que era el lloc ideal per començar amb una inversió petita. Aquest esperit emprenedor i de respecte per l’ofici ha estat clau per al naixement de La Garba.
Respecte per l’ofici i ingredients de qualitat
El que diferencia La Garba d’altres negocis és la seva aposta pel "pa de veritat": elaborat amb massa mare, farines ecològiques i sense millorants. En Sergi ha volgut tornar als orígens del forner, respectant els temps de fermentació llarga per obtenir un producte amb més sabor i valor nutricional.
Els clients poden trobar una gran varietat de pans, des dels clàssics fins als 100% integrals, d’espelta, cereals, fruits secs com el de panses i nous, i brioixeria d’elaboració pròpia feta amb ingredients de qualitat.
Brioixeria artesana i futurs projectes
A banda del pa, La Garba ofereix una àmplia gamma de brioixeria dolça i està treballant per incorporar ben aviat brioixeria salada, pastisseria i torrons artesans per Nadal. Amb un esperit crític i ganes de millorar constantment, en Sergi busca sempre oferir la millor versió de cada producte.
Per elaborar els farcits de la seva brioixeria i pastisseria, aposten per productes de proximitat adquirits a botigues de Manlleu, com ara fruita fresca, fruits secs i embotits. Així, contribueixen a enfortir el teixit comercial del municipi alhora que garanteixen la màxima frescor i qualitat.

 

Horaris i contacte
La Garba està oberta cada dia, excepte dimarts, amb els següents horaris:
De dilluns a divendres: de 8 a 13.30 h i de 16.30 a 19 h.
Dissabtes, diumenges i festius: només als matins, de 8 a 13.30 h.
Podeu contactar-hi trucant al 932 722 785 o al 626 295 162 i seguir-los a Instagram: @lagarba_manlleu.

La garba.jpg

Comparteix