INICI / Actualitat

15/10/2025

Manlleu referma la Fira Porc i Cervesa com a fira gastronòmica per excel·lència en aquesta 32a edició

L'ampliació dels espais i recorregut de la fira, la programació de tres dies i l'extensa oferta gastronòmica, claus de l’èxit

L’èxit de participació d’empreses de restauració, cansaladers i cervesers artesans del territori, i el nombre de visitants assolit, que han desbordat la fira, són clares evidències que la fira és un aparador excel·lent i un motor de dinamització dels sectors cansalader, restaurador i cerveser de la comarca d’Osona.
L'ampliació dels espais i recorregut de la fira, la programació de tres dies i l'extensa oferta gastronòmica han estat la clau de l’èxit. La plaça Fra Bernadí ha tornat a ser l’epicentre de la festa, amb dotze cervesers artesans, nou establiments de restauració i tres foodtrucks, a més d’una empresa d’oci lúdic, mentre que al nou espai de Dalt Vila s’hi han instal·lat vuit productors agroalimentaris i l’Aula del Gust, que dinamitzava aquest nou espai i s’obria a l’aire lliure acollint els tradicionals tastets, maridatges i activitats gastronòmiques pensades per promoure els productes de qualitat i excel·lents del territori.
La fira ha omplert el centre de la ciutat amb 13 activitats gastronòmiques, 6 concerts i 3 activitats per als més petits de la casa, aconseguint atraure un ambient familiar i gurmet a la fira.
A més de les 34 empreses participants a fira  9 restaurants han fet menú especial o plats especials amb motiu de la fira, als seus establiments, ampliant així, l’oferta de la fira més enllà del centre històric de la ciutat.
Pel que fa a les activitats programades, destaquem el Concurs de Cerveses de la fira, en la que van participar 12 tipus de cerveses, cinc de les quals eren novetats d’aquesta edició. Aquest any les 3 cerveses guanyadores han estat cerveses de La Canetenca, Circoco Craftbeer i Minera. Com és tradició, la fira també va oferir una àmplia oferta d’embotits i plats elaborats amb porc. La recreació de la matança del porc va captivar el públic, amb l’especejament i rostiment dels animals. El porc rostit es va poder degustar al plat o en entrepans, que van desaparèixer ràpidament donada la gran afluència de gent.
Entre els participants destacats, hi va assistir el cuiner Jordi Coromina, del restaurant Thymus, que va presentar plats com albergínia amanida amb vinagreta de blat fermentat de Mas Terricabras, combinant productes locals amb innovació gastronòmica.
L’organització en fa una valoració molt positiva, destacant el gran ambient i la participació en tots els actes: Dissabte a la nit ja es van exhaurir els 4.500 gots reutilitzables posats a la venda, una mostra de l’afluència de públic que ha tingut la fira durant tot el cap de setmana; més de 200 persones han gaudit de les activitats gastronòmiques de l’Aula del Gust, i moltes de les empreses participants dissabte a la nit ja esgotaven existències. El 95% de les empreses participants estan interessades a repetir participació en la següent edició.
Des de l’Ajuntament i el sector gastronòmic local es valora especialment el retorn econòmic i la projecció de la fira, que consolida Manlleu com a ciutat referent en cultura gastronòmica i producte de proximitat.

Image (92).jpg

Imatges relacionades

  • Image (98).jpg
  • Image (97).jpg
  • Image (93).jpg
  • Image (95).jpg
  • Image (96).jpg
  • Foto general fira pl fra b dissabte 4 oct vespre.jpg
  • Image (94).jpg

Comparteix