Ahir, 31 d’agost, a les 23.30 h. i al creuar-se amb una patrulla de la policia, un vehicle va donar-se a escàpol a gran velocitat al passeig de Sant Joan, direcció Vic, provocant un accident a la rotonda amb carretera d’Olot.

Unes hores abans, la Policia Local de Manlleu ja havia detectat i identificat un grup de persones que circulava amb diferents vehicles a gran velocitat pel nucli urbà de Manlleu i que es van donar a l’escàpol direcció l’Esquirol quan la patrulla els volia aturar.

A 2/4 de 12 de la nit, un d’aquests vehicles, un Audi A3 gris, al creuar-se al passeig de Sant Joan amb una patrulla de policia va prémer l’accelerador i va sortir a gran velocitat direcció Vic. Els agents de policia van identificar el conductor, un home amb el permís de conduir retirat. A la rotonda amb la carretera d’Olot el conductor va col·lisionar amb la vorera, va envair el carril contrari, va xocar amb un vehicle que anava en sentit contrari, direcció Torelló, i va acabar emportant-se per davant una cabina de la ONCE. 

Al vehicle accidentat hi viatjaven 4 persones, que una vegada aturat el vehicle, van intentar fugir del lloc dels fets. La Policia Local, testimoni de l’accident, els va retenir per identificar al conductor. El resultat de l’accident han estat 3 ferits lleus. El conductor del vehicle ha donat positiu en drogues, té el carnet retirat i conduïa un cotxe que no era de la seva propietat. El vehicle no té ni assegurança ni la ITV al dia. Els estudis realitzats per la Policia Local de Manlleu corroboren que la velocitat del vehicle en el moment de l’accident estava entre 90 i 112km/h. 

La Policia Local està instruint un atestat per delictes contra la seguretat viària. 

Des de l’Ajuntament de Manlleu es vol destacar el fet que al setembre passat, la Policia Local de Manlleu va redactar i enviar un informe a la Fiscalia de Seguretat Vial advertint de que hi havia un grup de persones identificades i denunciades de forma reiterada que estaven cometent delictes contra la seguretat viària i que des del consistori això era motiu de preocupació per què eren, i continuen sent, un perill públic per a la població. Es van demanar mesures cautelars i accions contundents, però a data d’avui encara no hem tingut resposta. Per sort, no hem de lamentar danys personals ni víctimes greus en l’accident d’ahir, però cal actuar al respecte.   

Des del consistori es demana una resposta contundent i severa per part de la Fiscalia de Seguretat Vial per acabar amb la sensació d’impunitat d’aquest grup de persones multireincidents.    

Des d’ahir mateix es va començar a treballar per restablir la normalitat en el tram afectat de la via pública.

230901 accident_psg_Sant_Joan.jpg

Imatges relacionades

  • 230901 accident_psg_Sant_Joan_llum.jpg

Comparteix