INICI / TEMES / Informació / Notícies

Nova edició de la Primavera enCantada, amb la Diada de Sant Jordi i el Manlleu porta cua com a principals atractius

Manlleu presenta una nova edició de la Primavera enCantada, un seguit d'activitats que es desenvolupen al llarg del mes d'abril. Les propostes principals es vinculen al voltant de Sant Jordi i del Manlleu porta cua, però també hi ha espai per a activitats paral·leles, cinema, exposicions, campanyes...

Podeu consultar tota la programació al següent enllaç o bé descarregar el PDF informatiu.

 

Sant Jordi a Manlleu

El diumenge 23 d'abril podrem gaudir de la 60a edició de la fira del llibre i les flors amb parades durant tot el dia a la Plaça Fra Bernadí, un programa especial de Ràdio Manlleu i l'audició de sardanes amb la cobla de Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Les activitats s'estendran fins a l'endemà, el dilluns 24: l'alumnat de primària i secundària dels centres escolars de Manlleu participaran en diverses activitats com el concurs Dibuixa Manlleu i la Cloenda de l'11a campanya La sardana a l'escola.
Més enllà de la Diada, diverses activitats literàries es reparteixen al llarg del mes d'abril: la Biblioteca Municipal acull la presentació d'Eixavuiros, d'Irene Solanich Sanglas, el divendres 14, i l'Hora del conte amb La cassola de la Fabiola el dissabte 22. El Mercat Municipal ha organitzat diverses activitats com signatura de llibres i una jornada festiva. Podeu consultar tota la informació al web del mercat: www.mercatmanlleu.cat. Fins al diumenge 16 d'abril es pot participar en el Segon concurs literari infantil de Ràdio Manlleu.

 

Manlleu porta cua

La música té una gran presència dins de la Primavera enCantada. El divendres 28 d'abril els pianos seran els protagonistes gràcies a la col·laboració amb el Concurs Internacional de música Maria Canals. Manlleu comptarà amb tres pianos que s'instal·laran a la Plaça Fra Bernadí, la plaça el Mercat Municipal i a l'Embarcador del Ter. Cada un d'aquests pianos presenta diverses actuacions i concerts i també s'obrirà franges perquè tothom qui vulgui pugui tocar-los. Destaquem el Concert de piano de gran cua que es farà a les 19 h a la plaça, a càrrec de Marina Naydon, refugiada de la guerra d'Ucraïna, on era professora de música, i també la Jam Session que es farà de 18 a 20 h a l'embarcador del Ter: tothom qui vulgui pot participar en aquesta improvisació musical amb acompanyament de piano.

La programació musical de l'abril compta amb altres cites: el Concert d'homenatge al músic manlleuenc Pep Collell el dia 16 d'abril, la gravació del videoclip del projecte social del Palau de la Música Catalana (Palau Vincles), amb la participació de corals dels centres educatius de Manlleu el dimecres 26, i el Concert d'Amics de la Música de Manlleu amb Guillaume Latil i Natascha Rogers, el dissabte 29.

 

Altres Activitats

Sota el paraigua de la Primavera enCantada s'hi aixopluguen altres propostes culturals i esportives: la Cursa Benito 4xM amb finalitats solidàries, l'actuació del Dj. Capde Show, la celebració del centenari dels Gegants de Manlleu i diverses sessions de cinema dins de la programació CineManlleu 2023.

 

Exposicions i campanyes

Durant el mes d'abril es podran visitar les exposicions Mel·líflua, amb pintures d'Aleix Albareda, a la Sala d'Exposicions de Can Puget, i les fotografies de gran format de Marc Sellés Llimós, Natura de proximitat, a la plaça Fra Bernadí

primavera23-cartell1.jpg

Documentació adjunta

Comparteix