Durant la jornada, es van anellar fins a 11 espècies diferents d’ocells i es van alliberar 2 xoriguers i 3 eriçons provinents del centre de recuperació de fauna salvatge de Torreferrussa.
La trobada va començar a les 9h del matí i es va allargar fins passades les 12h del migdia. Un total de 45 persones van assistir a la jornada per descobrir quines espècies d’ocells viuen a l’Arborètum de Manlleu i aprendre sobre la tècnica de marcatge individual.
Es van anellar fins a 11 espècies diferents d’ocells: merla, mallerenga cuallarga, tallarol de casquet, verdum, cadernera, rossinyol comú, pit-roig, mastegatatxes, tord, boscarla dels joncs i boscarla de canya (aquestes dues últimes, espècies en migració). De tots aquests individus, se’n van explicar curiositats i també altres aspectes interessants de la seva biologia i conservació.
Prop de les 11h del matí, es van alliberar 2 exemplars de xoriguers, provinents del centre de recuperació de fauna salvatge de Torreferrussa. Aquests individus de xoriguers, havien estat ferits mesos enrere, i un cop recuperats, van ser alliberats a l’arborètum, per tal de poder-se reintroduir al medi natural. També es van observar 3 exemplars d’eriçons, provinents del centre de recuperació de fauna, que posteriorment van ser alliberats a una zona més segura, sense cap carretera principal al costat i prop del riu Ter.
La jornada va acabar amb l’explicació de les actuacions que s’estan portant a terme des de l’ajuntament de Manlleu, per tal de millorar i conservar la biodiversitat dels espais urbans i periurbans de la ciutat.