INICI / TEMES / Informació / Notícies

L’Alcalde, Àlex Garrido, participa virtualment al 2n Congrés Català de Qualitat de l’Aire.

El 30 de novembre el Ple de Manlleu aprova adherir-se a la “Declaració de Sabadell, per un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire”, promoguda per l’Ajuntament de Sabadell. Aquesta ciutat ha estat la seu del 2n Congrés de Qualitat de l’Aire que ha reunit autoritats, investigadors, tècnics i empreses del sector, durant dues jornades. A part de l'Ajuntament de Manlleu, també s'han adherit a aquesta Declaració 61 Alcaldesses i Alcaldes i altres ens municipals representants del món local. 

L’acte del 2n Congrés de Qualitat de l'Aire ha tingut lloc a l’escenari de l’Auditori de Can Balsach de Sabadell (Sala Mary Walton, en honor a la investigadora pionera en la lluita de la contaminació atmosfèrica al segle XIX) i ha acollit a alcaldes i alcaldesses de tot el territori català, 12 presencials i 26 en remot.

Amb aquest acord, les alcaldies es comprometen a:

  • Treballar conjuntament amb la Generalitat de Catalunya un gran acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire, amb participació rellevant del món local.
  • Adoptar mesures fermes per millorar la qualitat de l’aire i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle a les nostres ciutats i pobles, més enllà de les competències atribuïdes i impulsar accions concretes i urgents.

Podeu llegir tota la Declaració aquí.

En l'acte, la primera intervenció ha estat d’en Xesco Gomar, President Delegat d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona i tot seguit hi han intervingut diverses alcaldies, compromeses plenament amb els objectius de la Declaració. L’Alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha mostrat el seu agraïment per l’ampli suport a la Declaració. “L’última gran revolució va ser la industrial, els carrers eren plens de xemeneies i de soroll, ara anem cap a una revolució verda. Els municipis són claus pel que representem i per la força i capacitat que tenim. Toca fer-ho i som molt capaços. La revolució de la qualitat de l’aire anirà endavant!”

L’Ajuntament de Manlleu ha impulsat diverses iniciatives per millorar la qualitat de l’aire del municipi, com l’Aprovació del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC). La implementació de les 36 accions d’aquest Pla suposarà una reducció total de 26.921 tCO2e, que representa un 55,3% d'emissions respecte el 2005.

Aquestes iniciatives estan alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i amb el Full de Ruta de l’Agenda 2030 Manlleu. Concretament, contribueixen a l’ODS 13 ‘Acció Climàtica’.

2n Congrés Català de Qualitat de l'Aire

Comparteix