El passat dimarts, 23 de febrer, es va procedir a comissar temporalment tres gossos potencialment perillosos. Les persones propietàries infringien la norma que regula la tinença de gossos potencialment perillosos i havien estat denunciades en repetides vegades.

La Policia Local de Manlleu havia intentat comissar aquests animals en altres ocasions però els propietaris dels gossos quan arribava la policia els tancaven en una de les cases ocupades de que disposen i això impedia el comís dels animals. Finalment, la policia va sol·licitar una ordre d’entrada al domicili al jutjat Contenciós de Barcelona, el qual va autoritzar la seva entrada amb la finalitat de comissar els animals. Va ser el passat dimarts quan agents de la Policia Local de Manlleu va comissar els animals, que es troben en bon estat i depositats en una protectora de Barcelona.

Cal recordar que les persones propietàries de gossos potencialment perillosos han de complir amb unes obligacions concretes:

  • Tenir la llicència municipal en vigor (no haver estat sancionat per infraccions greus o molt greus, tenir el certificat de capacitat física i aptitud psicològica, el certificat d’antecedents penals, l’assegurança de responsabilitat i la inscripció al Registre Censal d’Animals de Companyia)
  • Portar l’animal sempre fermat amb corretja o cadena i amb morrió
  • Ser major de 16 anys
  • No dur més d’un gos potencialment perillós per persona.

En el cas d’aquests tres animals comissats, les persones propietàries infringien aquesta normativa i havien estat denunciades en repetides vegades per portar els animals deslligats, sense morrió i no tenir la documentació en regla.
 

201020 cotxe_policia_elternet.jpg

Comparteix