INICI / TEMES / Informació / Notícies

El Ple municipal de Manlleu aprova la Modificació de la forma de gestió del servei de recollida de residus.

L’Ajuntament de Manlleu inicia el procés per a canviar el model de recollida de residus actual cap a un nou model de recollida de residus porta a porta. Amb l’aprovació per ple de la modificació de la forma de gestió del servei de recollida de residus s’avança un pas més cap a la implantació del porta a porta que s’iniciarà a mitjans del 2021 i es completarà l’any 2022.

Amb aquest canvi es pretén millorar els resultats de la recollida selectiva de les diferents fraccions de residus (paper i cartró, plàstic, matèria orgànica,...), la imatge de la via pública, eliminant tots els contenidors a excepció dels de vidre, i coresponsabilitzar a la ciutadania en la prevenció i la gestió dels residus que es produeixen a Manlleu.

El model a implantar s’ha treballat en el darrer any i s’ha dissenyat per complir els objectius marcats per la Unió Europea, acostant alhora el municipi cap a un model que fomenti l’economia circular.

L’Ajuntament de Manlleu, que treballa en la integració de les polítiques locals en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides a través de la localització de l’Agenda 2030 Manlleu, impulsa aquesta nova forma de prestació del servei de recollida de residus porta a porta per alinear-se amb l’ODS 12 de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, objectiu que consisteix a garantir models de producció i consum sostenibles. Aquest canvi en el model de gestió dels residus també està relacionat amb altres ODS, com que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles” (ODS 11).

201029 cubells.jpg

Imatges relacionades

  • 201029 cubells.jpg

Comparteix