INICI /

Carril biciEl nou carril bici  comença a l’alçada de l’IES Antoni Pous, s’estén per tota l’avinguda de Roma fins a la plaça de la Sardana i continua per l’avinguda Puigmal fins a enllaçar amb l’actual traçat de carril bici a la plaça Sanglas Alsina.

Podeu consultar la xarxa de carril bici actual de Manlleu a la imatge i a l'enllaç adjunt.

 

Per què hem fet aquest carril bici?

 

  • Per fomentar la mobilitat sostenible

Un dels reptes prioritaris de l’AGENDA 2030* a Manlleu és fomentar la mobilitat sostenible i activa. I dins d’aquest repte, es parla de promoure la pacificació de carrers.

  •  Per contribuir a la protecció del planeta

Com a societat, hem de prendre consciència que si volem salvar el planeta hem d’avançar cap a unes ciutats on el vianant i tot el que gira a l’entorn de la mobilitat sostenible recuperi el protagonisme perdut en les últimes dècades. 

  • Per incentivar l’ús d’aquest mitjà de transport a la ciutat

No és una actuació aïllada, sinó que aquest nou carril bici enllaça amb el de la plaça Sanglas Alsina que connecta amb l’Arborètum i amb al passeig del Ter, una artèria que permet fer esport i salut i creuar tota la població enmig d’un entorn natural. 

  • Per contribuir a la millora de la salut dels ciutadans

Moure’s en bicicleta és fer esport i, per tant, ajuda a mantenir el cos actiu. I, a la vegada, l’ús de bicicletes comportarà una reducció de cotxes i, per tant, millorarà la qualitat de l’aire que afecta directament la salut de les persones. 

  • Per donar resposta a una demanda col·lectiva

Des de l’Ajuntament hem rebut diverses peticions de la població i en especial dels alumnes de l’IES Antoni Pous i del col·lectiu Osona Bici per impulsar el carril bici a la ciutat. Per aquest motiu, s’ha treballat aquest projecte amb aquests dos agents i s’ha definit aquest llarg trajecte que travessa el nucli urbà i connecta l’institut Antoni Pous i Argila i s’apropa al centre del municipi, travessa la zona comercial de l’avinguda de Roma fins a la plaça de la Sardana i continua per l’avinguda Puigmal fins a la zona de les piscines.

 

 

* L’Agenda 2030 Manlleu és el recull d’accions amb les quals s’ha compromès l’Ajuntament de Manlleu per orientar el municipi als reptes que marquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Desenvolupar Manlleu de manera sostenible vol dir satisfer les necessitats del present, sense comprometre la capacitat de les generacions futures per satisfer les seves pròpies necessitats.

Imatges relacionades

  • Carril bici a Manlleu

Enllaços relacionats