El regidor de transformació econòmica i la regidora de comerç de l’ajuntament han presentat a l’equip tècnic de l’OPE els professionals que col·laboraran per definir el full de ruta per a la reactivació econòmica de Manlleu
El dimecres 21 de febrer es va fer al Museu del Ter de Manlleu la presentació a l’equip de l’OPE del projecte Manlleu React, que té com a objectiu definir les accions per impulsar l’economia de Manlleu i accelerar la seva activitat productiva. Una presentació a tot el personal de l’OPE Manlleu (Empresa, Ocupació, Formació, Fires i el personal administratiu) en què hi van participar David Bosch, regidor de Transformació econòmica, organització i estratègia de ciutat, i Carla López, regidora de Comerç i Joventut.
Els encarregats de presentar les línies estratègiques del projecte van ser Marc Papell (Cluster Development), Carme Sáez (Thinquery) i Anton Queralt (Connex), els tres professionals contractats per acompanyar a l’ajuntament en la definició i impuls del Manlleu React.
Els objectius principals de Manlleu React són elaborar un full de ruta que permeti identificar aquelles accions necessàries a curt, mitjà i llarg termini, per impulsar l’impacte socioeconòmic de Manlleu i territori, fer créixer la competitivitat i millorar la situació d’ocupabilitat de les persones, així com l’acceleració de les empreses en la seva activitat productiva.
Manlleu React va més enllà de la redacció d’un estudi i vol esdevenir un instrument per la ciutat. Per assolir aquest objectiu, s’ha contractat a tres professionals que, cadascun a traves del seu àmbit d’actuació, permetran la creació d’aquesta eina cabdal pel futur de Manlleu:
D’una banda, Marc Papell, de Cluster Development, està ajudant a definir les palanques de reactivació econòmica i socioeconòmica de Manlleu. Ja ha començat la construcció del projecte a través d’un retrat històric i de reptes de futur (fruit d’entrevistes amb actors clau), fent un retrat de les cadenes de valor clau del territori i establint quins són els temes dominants i Vectors d’Alt Impacte (VAI).
De l’altra, Carme Sáez, de Thinquery, ha preparat un mapa de capacitats i projectes del territori, que ha d’ajudar a redefinir l’ecosistema de relacions públiques i privades amb qui es farà aquesta transformació econòmica. Aquest es concreta en diversos punts com són la identificació de recursos per generar riquesa, la detecció de quins d’aquests ofereix l’OPE, quines són les seves oportunitats potencials i el contrast amb altres agents rellevants del territori. Del treball conjunt entre Cluster Development i Thinquery ha de sorgir una estratègia per a la seva implementació.
Per últim, Anton Queralt va presentar el projecte de transformació del model de gestió de l’OPE. Aquest afecta al treball intern de l’OPE i la seva relació amb la resta de departaments de l’ajuntament i estableix diverses fases per ajudar a l’OPE a assumir l’estratègia de Manlleu React: diagnòstic del model de gestió actual, definició conceptual del model de gestió digital, definició d’un full de ruta per a la seva transformació, la identificació de les eines metodològiques i tecnològiques vertebradores clau i l’acompanyament en la gestió del canvi i el seu desplegament.
Tot aquest treball que ara s’inicia, desembocarà en un full de ruta que entronca directament amb l’objectiu principal del Pla d’acció de desenvolupament local de Manlleu i de la seva àrea de relació territorial: “generar oportunitats i donar resposta a les necessitats de les persones, les empreses i el territori amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i el benestar social de la població crear ocupació de qualitat i diversificar l’activitat econòmica en un marc de cooperació publicoprivada a Manlleu i a la seva àrea de relació territorial”.
Des del A Manlleu Fem Xarxa i els diversos canals de comunicació de l’OPE anirem desgranant en les properes setmanes els elements que composen la construcció del pla Manlleu React i donarem veu a accions i projectes ja existents que reforcen la línia de creixement cap a la qual s’encamina la ciutat.