INICI / Fem Xarxa

10/3/2022

Joana Martos: Art i Empresa

És una artista multidisciplinària amb una llarga trajectòria professional i que actualment obre els seus serveis també a les empreses del sector dels esdeveniments i el turisme, oferint la seva mirada creativa al món de les organitzacions.

Hi ha diversos aspectes en què l'art i la cultura poden aportar beneficis a una empresa:

Comunicació: moltes companyies contracten artistes per als seus equips de publicitat i comunicació. 

Recursos Humans: l'art també s’utilitza en algunes empreses com una eina per transformar l'experiència laboral dels seus treballadors. Hi ha empreses que fan servir l'art i la cultura per millorar el clima laboral, mitjançant experiències creatives compartides. Algunes usen el teatre, la pintura o altres disciplines per dinamitzar equips de treball i crear nous valors empresarials.

La innovació: en aquest camp la col·laboració entre empreses i artistes pot ser molt productiva. Els artistes tenen una forma de veure el món molt creativa i poden ajudar a trencar amb els motlles a voltes excessivament tancats del perfil més executiu, en posar en dubte les formes de treball més tradicional.

Activitat i trajectòria

El dibuix i la pintura han estat sempre eines vinculades a l’estil de vida de la Joana Martos. Com ella diu, “mai ha deixat de dibuixar”. Amb poc més de vint anys feia retrats per encàrrec, una activitat que combinava amb altres feines més estables. Durant uns deu anys va treballar fent tasques relacionades amb el disseny gràfic i el màrqueting per a empreses del sector privat.

A partir del 2008 ha estat fent formacions artístiques. El 2011 va començar el grau multimèdia. Va cursar la branca de disseny gràfic. Això li va permetre descobrir el món de l’audiovisual.

A partir del 2014 va cursar estudis de mur i pintura a l’Escola d’arts de Vic. Aquestes formacions les aprofitava per a la feina que desenvolupava, ja més específica, en l’àmbit del màrqueting digital. Practicava l’escriptura a nivell personal, i també exercia com a Copywriter.

El 2016 va començar formacions específiques per audiovisuals. Video mapping, matte painting, il·lustració o audiovisuals per les arts escèniques, són de les més rellevants, que li han permès avançar en el seu treball com artista audiovisual i integrar-ho amb els coneixements i l’experiència previs de les arts plàstiques.

A principis de 2022 va començar un projecte d’agrupació artística, amb la intenció de fer equips de treball amb professionals multidisciplinaris que volguessin integrar el seu talent en projectes de creació. Aquesta emprenedoria l’ha anomenat Phoenix Mediart (phoenixmediart.net).

Univers artístic

A les seves obres plàstiques o digitals exposa la relació entre els entorns culturals, les seves circumstàncies i fa la seva pròpia interpretació d’aquesta realitat. Li agrada reflexionar en la capacitat que té l’ésser humà per adaptar-se a qualsevol medi.

El seu interès per la cultura oriental la va acostar a algunes de les seves filosofies i a investigar sobre el coneixement ancestral.

Executa obres o projectes que inclouen una visió integral de la vida. En aquest sentit, ha creat sèries com Mirades de l’Índia o Moments. Aquest criteri l’adapta als seus treballs audiovisuals, com ara Reset, del qual forma part un llibre que ha publicat a principis de 2021. Una editorial prepara una nova edició ampliada que sortirà properament.

És una artista que proposa, amb una actitud d’aprenentatge, caminar cap al descobriment del coneixement adequat d’un mateix.

JoanaMartos

JoanaMartos

Enllaços relacionats

Comparteix