27/4/2021

Projectes Innovadors i experimentals: Curs de fusteria bàsica

Ha finalitzat la formació organitzada en col·laboració amb l'empresa Espais D-Fusta

El 2020 es va engegar el Curs de Fusteria Bàsica en el marc del Projecte Innovadors i Experimentals del Servei d’Ocupació de Catalunya amb la finalitat de pal·liar els desajustos entre l’oferta i la demanda del sector.

Es va dissenyar una acció formativa conjuntament entre l’OPE i l’empresa Espais D-Fusta, que s’ha realitzat a les instal·lacions de l’empresa i la formació ha anat a càrrec del personal de l’empresa.

Al curs hi han participat 8 persones, de les quals dues són dones. Els continguts s’han desenvolupat al mateix temps que s’executava un projecte real que ha consistit en la construcció d’una recepció i el seu mobiliari al Rocòdrom de Manlleu. Els resultats han estat molt favorables: l’empresa ha contractat dues de les persones participants i dues més han trobat feina en altres empreses del sector.

L’alumnat valora positivament l’experiència. Els aprenentatges no només els han preparat per endinsar-se en el sector, sinó que, han permès conèixer el concepte de la fusteria actual que integra la tecnologia i el treball artesà. L’empresa també es mostra satisfeta pel suport i la confiança que l’OPE de Manlleu els hi va donar i perquè l’alumnat hi ha respost amb constància, compromís, responsabilitat i ganes d’aprendre.

Aquest programa pilot ha suposat un cas d’èxit que s’espera que es pugui replicar en altres sectors per tal de donar resposta a les necessitats del mercat de treball i facilitar la inserció laboral de la ciutadania amb una formació actualitzada i adaptada a les necessitats de les empreses del territori.

 

logos innova.JPG

 

proces 2

proces 2

Imatges relacionades

  • proces 1.jpg
  • proces 2
  • final.jpg
  • equip.jpg

Comparteix