INICI / Fem Xarxa

26/11/2019

Empresa del mes: GRÀFIQUES MANLLEU

Data creació: 1919
www.grafmanlleu.cat | 93 850 63 63

El passat 24 d’octubre vam entrevistar a Jordi Contijoch, Director General de Gràfiques Manlleu, al programa A Manlleu Fem Xarxa de Ràdio Manlleu. A continuació oferim un resum d’aquella conversa. Podeu escoltar tota l’entrevista accedint a l’apartat de podcasts del web de Ràdio Manlleu: www.radiomanlleu.cat/podcasts. També podeu descarregar l’àudio en aquest enllaç

 

Activitat, antecedents i evolució de l’empresa

És la quarta generació  d’una empresa familiar que va néixer el 1919, fruit de les inquietuds culturals de Tonet Contijoch Capdevila. Provenia d’una família de matalassers i tocinaires i creia que podria contribuir a socialitzar la cultura escrita obrint una impremta a Manlleu. A l’inici l’empresa cobria unes necessitats molt locals: impressió de recordatoris de comunió, invitacions de casament, esqueles, document mercantils… Posteriorment es va anar expandint geogràficament, va entrar en el món dels catàlegs i altres productes i, finalment, s’ha especialitzat en la fabricació d’etiquetes de paper encolable pel sector alimentari. Fabriquen les etiquetes de molts dels productes que es poden trobar als lineals de qualsevol supermercat.

 

Elements diferencials i valor afegit

Aposten per l’etiquetatge amb productes naturals, com el paper: “s’està abandonant l’etiquetatge amb derivats del petroli. La població, especialment els joves, cada cop està més conscienciada i valora i demana productes sostenibles”.

L’especialització els ha permès posicionar-se al mercat, amb una plantilla fixa de 67 persones i una facturació d’uns 11 milions d’euros, i ampliar encara més l’àrea geogràfica de venda. Avui, Gràfiques Manlleu exporta a tota la península Ibèrica, França, Alemanya i el nord d’Àfrica. 

 

Què aporta a Manlleu

Amb motiu del seu centenari, el Museu del Ter ha acollit una exposició de Gràfiques Manlleu. Com destaca en Jordi Contijoch: “la trajectòria de l’empresa és també la de Manlleu. A partir de tota classe de documents exposats, mostra la realitat de l’època i la història del municipi”. La voluntat de Contijoch és establir una col·laboració amb la biblioteca,  de Manlleu perquè tot aquest material estigui a l’abast de la població.

Gràfiques Manlleu sempre ha estat una empresa  de proximitat: “treballem amb persones amb noms i cognoms i és gràcies a ells que hem arribat fins aquí”. En aquest sentit Contijoch argumenta: “intentem ser molt flexibles amb la gent, entendre les seves necessitats i valorar-los, perquè això fa que estimin més la feina que fan”.

 

Projectes de futur

Segons Contijoch, “la nostra societat pateix el mal del curtplacisme immediat. Nosaltres apliquem polítiques a 5 o 7  anys vista perquè no té sentit operar amb una previsió de curt termini”. Recentment han accedit a un espai de 1.000 m2 per estoc de material i ara comptem amb 5.500 m2 que els permetran afrontar els pròxims 5 anys. A més, destaca, “aquest és un sector amb un bon estat de salut i un índex de creixement orgànic del 5%”.

Gràfiques.png

Imatges relacionades

  • LOGO GRÀFIQUES.png

Comparteix