INICI / Actualitat

25/4/2023

Visita inspiradora a Comastech, el centre d'FP de Blanes

TM Comas, una empresa del sector del metall, ha creat el seu propi centre formatiu per despertar vocacions en el sector de la mecànica i la mecatrònica industrial

La setmana passada, un equip tècnic de l'OPE i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, van visitar Comastech, a Blanes. La visita va servir per conèixer aquest centre formatiu privat, creat per l'empresa TM Comas arran de la manca de personal format per treballar a l'empresa. Una problemàtica que també tenen la majoria d'empreses de Manlleu i Torelló.

Després de dos anys de negociació amb el Departament d'educació, el 2019, es va crear el centre de formació professional Comastech, aquest centre de formació professional especialitzat en el sector de la mecànica i mecatrònica industrial ofereix una doble titulació de grau superior adherit al programa DUAL en fabricació mecànica i mecatrònica industrial. Aquesta titulació, amb el 80% de contingut pràctic i que permet obtenir els dos títols oficials de programació de la producció en fabricació mecànica i mecatrònica industrial en només tres anys, té una elevada inserció laboral gràcies a la necessitat d’incorporar personal especialitzat en un sector que està en continu creixement.

Actualment, han ampliat la seva oferta formativa i també ofereixen el cicle de Grau mitjà en soldadura i caldereria, així com diversa formació ocupacional d'aquest àmbit. D'aquesta manera l'empresa s'assegura de tenir personal format a mida tant per la seva empresa com pel sector i oferir alumnes amb formació dual a les empreses de la comarca amb qui tenen relació.

Amb l'objectiu d'atreure nou talent jove als sectors de la fabricació mecànica i de la mecatrònica industrial, han creat un programa de beques per a aquelles persones que vulguin cursar el CFGS en fabricació mecànica i mecatrònica industrial. “Necessitem més professionals especialitzats en el sector mecatrònic i de fabricació mecànica, i per això estem impulsats aquests graus i aquest programa de beques”, explica Georgina Comas cofundadora de Comastech Centre Politècnic i adjunta a gerència de TMComas. Un altre dels reptes és incrementar la presència femenina al sector, poc atraient en general per a les dones, cosa que les beques també pretenen revertir: “vull lluitar contra l'escassa presència femenina al sector. M'agradaria omplir tantes cadires amb homes com amb dones a les nostres aules i contribuir a la lluita per evitar la desigualtat de gènere en els sectors més tècnics”, explica Georgina Comas.

Les tècniques van visitar les instal·lacions del centre i de l'empresa, que té molt clar que el futur del sector demana una aposta per la formació contínua: són les mateixes empreses les que econòmicament han d'invertir, com també ho fan amb altres àmbits, en la formació per aconseguir personal qualificat i que doni resposta a les seves necessitats i vetllar d'aquesta manera per la qualitat de l'ocupació. 

La visita està emmarcada en el projecte de Reforç de la competitivitat de la indústria de metall-mecanitzats concedit per la Diputació de Barcelona.

 

 

logos er.png       lgo diba.jpg

20230421_114917.jpg

Imatges relacionades

  • comastech.jpg
  • comastech-espais.jpg
  • 20230421_115858.jpg
  • 20230421_115010.jpg
  • 20230421_120503.jpg

Comparteix