INICI / Actualitat

29/8/2022

Barcelona celebrarà el primer congrés Deep Tech a la ciutat

El proper 22 de setembre se celebrarà a l'Antiga Fàbrica Damm el Barcelona Deep Tech Summit, el congrés internacional sobre emprenedoria de base científica i tecnològica. Una trobada per connectar la comunitat científica i tecnològica emprenedora, amb ponències inspiradores per mostrar les millors tecnologies i startups del moment.

Aquesta trobada reunirà experts d’empreses punteres i solucions basades en la tecnologia i la sostenibilitat. Barcelona Deep Tech Summit és un congrés internacional al voltant de l’emprenedoria de base científica i tecnològica on s’analitzaran reptes globals i econòmics, i es donaran a conèixer les propostes de les start-ups sorgides d’universitats i centres de recerca. L’esdeveniment acollirà 500 especialistes i més de 30 experts, a més de la participació de grans corporacions i grups inversors.

Durant el congrés, s’exposaran els avenços més disruptius en àmbits com ara la salut, la biotecnologia, la mobilitat urbana, la indústria, la quàntica o el New Space. A les conferències  i taules de debat, hi haurà presència d’empreses i professionals que sobresurten en el món deep tech. Per exemple, Cristina Estavillo, directora executiva d’HP; Jordi Artigas, director global d’innovació i tecnologia d’ABB; Yoran Wijngaarde, CEO i fundador de Dealroom; Josemaria Siota, director executiu del Centre d’Emprenedoria i Innovació d’IESE, entre d’altres ponents.

S’analitzarà el paper de les universitats i centres de recerca en el desenvolupament dels ecosistemes deep tech; es plantejaran les tendències relacionades amb les tecnologies industrials, la innovació i la relació de corporacions i start-ups; de l’impacte del New Space, les tecnologies vinculades a la impressió 3D, Intel·ligència Artificial, o sistemes de comunicació com el 5G. També s’abordaran els nous models de ciutat entorn a la mobilitat urbana.

Dins de l’esdeveniment, hi haurà un fòrum d’inversió, amb la coparticipació d’ESADE BAN i la presència de Business Angels i diferents fons d’inversió amb finançament entre 200.000 euros i 2M€ destinats a start-ups que presentaran solucions amb tecnologia blockchain, robòtica, fotònica o computació quàntica, entre d’altres.

El Barcelona Deep Tech Match serà una activitat per posar en contacte corporacions amb start-ups. Els caps d’innovació de grans empreses com ABB, Nestlé, Intel, Repsol o Cisco ja han confirmat la seva participació.

La jornada finalitzarà amb el guardó Barcelona Deep Tech Award que premiarà la millor start-up deep tech de Catalunya, amb un jurat composat per empreses i institucions. El guardó inclourà un viatge al congrés de referència Hello Tomorrow, que té lloc a París anualment.

No us la perdeu!!

Deep Tech Summit.jpg

Comparteix