INICI / Actualitat

1/12/2017

Empresa del mes: CAU FALUGA

Nombre de treballadors: 4
Data de creació: 2011
Correu electrònic: info@caufaluga.com
http://caufaluga.com

Activitat, antecedents i evolució de l’empresa

En Jacint, fa 28 anys que es dedica a la restauració, abans de Cau Faluga tenia amb els seus germans un restaurant a Santpedor. A través d’un dels clients del restaurant van rebre la proposta de presentar un projecte per obrir un restaurant a la Colònia Rusiñol de Manlleu. A mida d’anar preparant el projecte, es van anar engrescant amb el seu germà i van proposar participar en part del finançament per restaurar la casa i els jardins. Quan ja els havien donat el projecte, el seu germà per motius personals va haver de tornar al restaurant familiar i llavors va ser quan la Xaro López, dona d’en Jacint, va deixar la feina que tenia per reinventar-se com a cuinera. Els inicis van ser durs, ja que van coincidir amb la crisi econòmica, però de mica en mica han anat superant els obstacles i han aconseguit tenir un restaurant amb una oferta gastronòmica de qualitat. Cau Faluga és un espai per gaudir de la cuina en un entorn impregnat d’història.

 

Elements diferencials / valor afegit de l’empresa

El que els diferencia és que ofereixen una gastronomia única, que cap altre restaurant ofereix, no copien els plats sinó que els creen a partir d’estar constantment innovant. Són molt exigents i autocrítics amb ells mateixos i intenten evolucionar i millorar dia a dia. Fet que els ha valgut estar recomanats per la Guia Michelin 4 anys seguits. La matèria prima la compren diàriament a mercat o botiga, no compren a grans distribuïdors, sinó que ho compren directament al productor, prioritzen la proximitat, per tant ofereixen producte fresc cada dia.

 

Què aporta l’empresa a Manlleu           

Ajuden a mantenir obert un espai d’alt valor històric i patrimonial. Donen valor afegit a les empreses de Manlleu que van a dinar amb clients, ja que aquests mengen en un restaurant gastronòmic de qualitat i amb molta història. També posen Manlleu al mapa, no fa gaire la casa de cotxes de luxe Bentley va fer la presentació dels seus models a Cau Faluga amb 250 periodistes internacionals acreditats.

 

Projectes de futur

Properament volen reconduir el projecte del restaurant, ampliant l’espai a una antiga nau de filatura al costat de la casa, també amb un alt valor patrimonial, ja que la va construir un antic deixeble del Sr. Eiffel. Aquest nou espai es dirà “La Filatura”, és un espai diàfan, sense pilars, on faran diferents esdeveniments i grups i a la casa només oferiran la carta.

CAU FALUGA.png

Comparteix