INICI / Finançament

  

Canal empresa Generalitat

A l'hora de plantejar-vos la possibilitat de fer créixer i consolidar el vostre negoci, cal que tingueu en compte els recursos econòmics dels quals haureu de disposar per finançar aquest procés. En aquest apartat us informem de les possibles vies de finançament del vostre projecte empresarial.

 

 ICF

Entitat financera pública, financien a les empreses i els emprenedors catalans. Els acompanyen en el seu desenvolupament i creixement, donen suport a les empreses mitjançant solucions flexibles, realistes, modernes i adaptades a les seves necessitats, amb solidesa i fiabilitat.

  

Línies ICO

Aquí disposes del catàleg complet de Línies ICO, dissenyades per finançar activitats empresarials i projectes d’inversió d’autònoms, emprenedors i empreses.

 

 Cambres de Catalunya

Per afrontar aquests moments difícils posem a la teva disposició acords especials i accés directe a entitats financeres, així com on aconseguir ajuts públics o privats.

 

CDTI

El CDTI ofereix una àmplia gamma d'instruments financers adaptats a cadascuna de les etapes de vida de les empreses innovadores (des de la fase de creació fins al creixement competitiu) i engloba activitats de recerca industrial, desenvolupament experimental i innovació tova. Part d'aquests instruments financers gaudeixen del suport de fons europeus a través del Fons Tecnològic.

 

ENISA

Si ets una PIME consolidada o vols emprendre un projecte empresarial viable i innovador, descobreix l'alternativa financera que t'ofereix el préstec participatiu Enisa.

 

AGROINNPULSO

Línia de finançament adreçada a impulsar la transformació digital de les empreses del sector agroalimentari i del medi rural. Podran obtenir els préstecs participatius les petites i mitjanes empreses agroalimentàries  (SA, SL, SAL, SLL, etc. No autònoms, ni fundacions)  de tota la cadena de valor, que desenvolupin activitats innovadores i / o de base tecnològica, amb especial atenció a aquelles amb capacitat de generar ocupació de qualitat per a joves i dones. Els fons d'aquesta línia provenen de el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, i seran gestionats i administrats per ENISA.

 

DGIPYME

La Dgipyme convoca anualment ajuts que serveixen de suport directa o indirectamenta a emprenedors i a la PIME. També cofinança un servei d'assessorament especialitzat per al creixement empresarial a través de la Fundació EOI.

 

NEXT GENERATION EU

Per ajudar a reparar els danys econòmics i socials causats per la pandèmia del coronavirus, la Comissió Europea, el Parlament Europeu i els dirigents de la UE han acordat un pla de recuperació que liderarà el camí cap a la sortida de la crisi i establirà les bases per a una Europa moderna i més sostenible. El Pla de recuperació per a Europa (NGEU) per a projectes d'alt impacte cap a una economia més verda, digital i resilient relacionats amb la digitalització de les persones, del teixit productiu, infraestructures tecnològiques o la reforma de l'Administració Pública està dotat amb 750.000 milions d’euros per finançar projectes transformadors.

Consulta les convocatòries d'interès per a empreses AQUÍ

Consulta les convocatòries obertes AQUÍ

Consulta les properes convocatòreis AQUÍ

Consulta les convocatòries per temàtica AQUÍ

 

Banca ètica

La banca ètica està formada per aquelles entitats bancàries que apliquen els principis de les finances ètiques, és a dir aquelles que tenen per objectiu fer compatible la rendibilitat financera i econòmica amb l'assoliment d'objectius socials i ambientals.

Micromecenatge o Crowdfunding

El micromecenatge (de l'anglès crowdfunding) descriu la cooperació, atenció i confiança col·lectiva de persones que treballen conjuntament i inverteixen diners en altres recursos junts, normalment per Internet, per donar suport als esforços iniciats per altra gent o organitzacions. El finançament en massa es du a terme amb diversos objectius, des d'ajuda humanitària, periodisme ciutadà, artistes que busquen suport del seu públic, campanyes electorals o empreses, incloent les emergents.

 

CCAM

El consorci de Comerç, Artesania i Moda aglutina en una entitat especialitzada la gestió de les polítiques en matèria de promoció de comerç, artesania i moda de Catalunya.
Amb el Pla de Subvencions anual, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, concreta unes línies amb les que vol donar suport i ajuda en els sector del Comerç, l'Artesania i la Moda.

 

AMIANT

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) obra convocatòries anuals d’ajuts per a la retirada, en origen, de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant. L'objectiu és que la retirada s'efectuï amb les òptimes condicions, millorar el medi ambient i minimitzar el risc que aquest material comporta per a la salut pública.

 

Imatges relacionades

  • subvencions autonoms.jpg