INICI / Notícies

11/3/2022

Els comerços associats al MAB s’interessen per la nova recollida porta a porta

En la reunió feta a l’Ajuntament se’ls va explicar per quins motius s’ha decidit canviar de model i com es farà la seva implantació.

El 10 de març al vespre es va fer una reunió per presentar als comerços de la ciutat adherits al MAB com serà el nou sistema de recollida de residus porta a porta. La reunió, que va fer-se a petició de l’associació de comerços, es va celebrar a la sala de Plens de l’Ajuntament i van assistir-hi 29 persones.

A la presentació es van explicar els motius que han portat al Consistori a prendre la decisió de canviar de model, com ara els punts febles del sistema actual de contenidors i les exigències de les noves normatives europees. Actualment, tot i l’elevat índex de recollida selectiva de prop del 70%, els residus recollits contenen molts materials barrejats (impropis). Per exemple la matèria orgànica conté fins a un 12% de materials no desitjats, com ara bosses de plàstic, vidres o envasos. Amb el sistema porta a porta s’obtindran unes fraccions més netes, que seran més fàcilment valoritzables, cosa que permetrà portar menys residus a l’abocador.

L’objectiu de la trobada era donar a conèixer els motius del canvi de model i explicar breument les fases de la implantació. Així, la informació més concreta es proporcionarà d’aquí a poques setmanes en el marc de la campanya de sensibilització. Durant la reunió es van presentar les freqüències de recollida i d’altres aspectes de caire general. També es van recollir dubtes, preguntes i suggeriments a fi de tenir-los en compte durant la campanya i poder fer el canvi de la millor manera possible.

Des de l’Ajuntament de Manlleu es busca el màxim de col·laboració i participació de la ciutadania ja que la implantació de la recollida porta a porta és un repte de ciutat i alhora una aposta clara per avançar a nivell local cap a escenaris de major sostenibilitat, contribuir a l’assoliment dels ODS 11 i 13 de l’Agenda 2030 i potenciar així l’economia circular

Aquesta trobada s’ha realitzat en el context de la implantació de la recollida porta a porta a Manlleu que compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya en el marc de la convocatòria d’ajuts aprovada mitjançant la Resolució TES/3484/2019 per a la realització de projectes pilot de compra pública d‘innovació en matèria de recollida selectiva de residus municipals i regulada per les bases aprovades per Resolució TES/2791/2019, de 28 d‘octubre.

PaP comerços.jpeg

PaP comerços.jpeg

Imatges relacionades

  • PaP comerços.jpeg

Comparteix