INICI / Oficina d'estalvi energètic

Oficina d'estalvi energètic

Es tracta de la primera oficina de la comarca d’Osona específica en matèria energètica. Per tal d’arribar al màxim de persones, comerços i empreses l’oficina és itinerant, oferint el servei a diferents espais de la ciutat. 

A Catalunya, la crisi econòmica dels darrers anys ha tingut un fort impacte i propiciat noves situacions de vulnerabilitat econòmica  que afecten directament a les despeses bàsiques de la llar, com son els subministraments d’aigua, llum i gas o altres fons de calor.

Per altra banda, l’avenç en polítiques de sostenibilitat energètica i canvi climàtic ha anat evolucionant en els darrers anys, desenvolupant-se l’any 2008 un Pacte d’alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local, fonamentats a Manlleu, en un primer Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES). Aquest pla va estar actualitzat l’any 2016 en un nou Pla d’eficiència energètica i sostenibilitat de Manlleu, vigent en l’actualitat, i que recull diferents accions.

Emmarcada dins aquest pla, es crea l’Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica que té per objectius:

Incrementar l'assessorament i la informació de la ciutadania en general.

Disminuir el consum energètic i l'import de les factures de les llars en situació de vulnerabilitat.

Millorar l'eficiència energètica de les llars.

Informar a la ciutadania sobre els seus drets, recursos disponibles i requisits per accedir al servei i als recursos que aquest ofereix.

Capacitar i apoderar a les persones en situació de vulnerabilitat energètica.

Establir contacte amb les companyies subministradores per tal d’afavorir la signatura de convenis de col·laboració que afavoreixin l’aplicació de mesures de protecció a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica.

Per tal d’arribar a tothom, l’oficina serà itinerant, oferint el servei a diferents espais de la ciutat: Associació de la Gent Gran, Casal Cívic Frederica Montseny, ASVAT, àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública, Consum i Igualtat i Mercat Municipal.

Imatges relacionades

  • OEE

Enllaços relacionats