-
Agenda 2030
-
Arxiu municipal
-
Atenció Ciutadana (OAC)
-
Atenció a la dona (SIAD)
-
Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA
-
Comunicació
-
Consum
-
Cultura
-
Dades obertes
-
Educació
-
El Ter.net
-
Empresa
-
Entitats de Manlleu
-
Esports
-
Formació
-
Habitatge
-
Joventut
-
Jutjat de Pau - Registre civil
-
Lab Manlleu (coworking)
-
Medi Ambient
-
Mercat Municipal
-
Museu del Ter
-
Ofertes de treball municipal
-
Oficina de Promoció Econòmica (OPE)
-
Ocupació
-
Participació ciutadana
-
Piscina municipal
-
Policia
-
Proveïdors
-
Ràdio Manlleu
-
Residus
-
Salut Pública
-
Serveis socials
-
Síndic de greuges
-
Smart City
-
Temps x Temps
-
Transparència
-
Turisme
-
Urbanisme
-
Convivència i diversitat
-
Oficina d'estalvi i eficiència energètica
El torrent de Tarrés és un petit torrent, afluent del Ter que va ser recuperat l’any 2002. Fins llavors el seu curs d'aigua havia quedat soterrat en gran part i un seguit de clavegueres industrials hi abocaven directament. A través d’un acord amb la Generalitat de Catalunya (Incasol) l'Ajuntament va recuperar la llera i també els espais degradats que l’envoltaven.
Així va néixer l’Arborètum, la zona verda més gran del nucli urbà de Manlleu. Durant el seu recorregut podem distingir tres trams diferenciats:
- El tram pes proper al nucli urbà, un espai més cívic que inclou les activitats típiques d’un parc urbà. Compta amb prop de 800 peus d'arbres i arbustos de 50 espècies diferents (tots ells de mides consolidades). Seguint la llera hi ha un centenar de pollancres seguits d’un centenar de salzes
- El segon tram, és un espai de pas, especialment naturalitzat, on les espècies animals tenen prou tranquil·litat i amagatall. Compta amb 400 peus d'arbres i arbustos, 250 dels quals són verns i avellaners.
- El tercer tram és el més allunyat i es tracta d'un tranquil i contemplatiu.
Gràcies al suport de la Diputació de Barcelona s'ha creat un recorregut virtual interpretatiu i d'educació ambiental que permet descobrir l'Arborètum i el torrent de Tarrés a partir d'un ampli ventall d'entrades específiques sobre les espècies d’arbres que s’hi poden trobar, la fauna de la zona i d’altres curiositats sobre l’aigua i el riu Ter. Els continguts de l'aplicació han estat desenvolupats per l'alumnat de l'Institut del Ter a través d'un projecte d'aprenentatge i servei (APS).
Per accedir al recorregut virtual cal:
1) Descarregar-se l'App Mobile History Map (disponible a GooglePlay i AppStore):
2) Essent a prop de l'Arborètum, obrir les opcions de connexió de dades (internet) i de geolocalització (GPS).
3) Obrir l'aplicació Mobil History Map i buscar la paraula "el Ter" a l'opció de Recerca avançada que queda com a menú situat més a la dreta de la part superior de la pantalla del mòbil.
4) Ecollir l'opció "Arborètum Manlleu".
5) Llavors ja podreu anar-vos desplaçant per l'Arborètum i descobrint cadascuna de les prop de 100 entrades temàtiques del recorregut virtual!
Esperem que redescobriu aquest espai amb una nova mirada, que us ajudi a valorar-lo i a contribuir al seu respecte i conservació.
Amb el suport de: