Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

Mosquit tigre

Al mosquit tigre ni una gota d'aigua!

Mosquit tigre

Col·laborem per evitar la cria del mosquit tigre

Control d'aus urbanes

Les aus urbanes poden ocasionar problemes de salut, urbanístics, especialment als edificis, i ocasionar diferents molèsties, principalment de d'higiene.

Pel que fa al control de la població de coloms, es fa un seguiment del númeo aproximat de de coloms que hi ha a Manlleu i s'apliquen mesures per evitar la seva proliferació descontrolada. El colomar que hi ha al Passeig del Ter és gestionat per l'Associació Animalista de Manlleu (duu a terme les tasques de manteniment i retirada dels ous). Aquesta associació també col·labora amb les actuacions que, amb l'objectiu de controlar-ne la població, s'organitzen des de l'Ajuntament.

També es fa la tasca de control d'edificis abandonats i/o en mal estat, que poden ser punts d'instal·lació de nius. Als propietaris d'aquests edificis, se'ls informa de la importància de mantenir-los nets i si cal adoptar mesures correctores. Alhora es fan actuacions d'informació i conscienciació ciutadana.

 

Pel que fa al control de gavians es duu a terme un Pla de control de la població i s'assessora als veïns de les mesures que es poden adoptar. Actualment,a més de tenir una important població hivernant i itinerant hi ha un nucli reproductiu que cal controlar.

 

Fotografia gavians teulada

Control de colònies de gats

El Programa de Colònies Controlades de gats urbans treballa per:

  • Control de creixement de la població de gats urbans.
  • Millora de la salut pública.
  • Millora de l'estat sanitari dels individus de la colònia controlada.
  • Desaparició dels conflictes amb el veïnatge.

A Manlleu s'estan controlant diferents punts on s'ha detectat que els gats hi han establert colònies. Amb el suport de las Plataforma Animalista de Manlleu i el Centre Veterinari de Manlleu es controla l'alimentació i la reproducció dels gats identificats. Les persones voluntàries que duen a terme les tasques d'alimentar de forma controlada els gats tenen una acreditació de l'Ajuntament. Els gats i gates esterilitzats porten una senyal en una orella. Si no és en el marc d'aquest programa a tot el municipi de Manlleu està prohibit alimentar gats (i altres animals en general) als espais públics.

Documentació adjunta

Data de modificació: 29/06/2020 12:01:43

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter