Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

 

El cicle de cinema a la fresca sorgeix l’any 2011 per iniciativa de dos joves manlleuencs aficionats al cinema que volien organitzar alguna activitat durant els mesos d’estiu a la capital del Ter. L’acord inicial amb l’Ajuntament va ser que els joves assumien la selecció de les pel·lícules i el disseny del cartell i l’Ajuntament la part logística. Aquest acord inicial es manté fins a dia d’avui i incorpora total llibertat dels i les joves en l’apartat artístic, inclòs el disseny del cartell de cada edició per part de la mateixa dissenyadora local. 

Inicialment el format del cicle de cinema consistia en la projecció de 8 pel·lícules i un debat posterior. Les sessions començaven a les 22 h, es feien als jardins de Can Puget i es complementaven amb un servei de bar. 

A l’edició de 2013 el projecte s’amplia en vàries direccions: per una banda s’incorpora a la programació un servei de bar i un sopar temàtic segons la procedència de la pel·lícula projectada. Aquesta part es vincula a dues empreses del territori que col·laboren amb la iniciativa: Pilster i Sambucus.

D’altra banda, s’hi incorpora la figura del crític cinematogràfic, presentant alguna de les sessions i posant en valor la part més cultural del projecte. Des de llavors han passat pel Festival experts com Àlex Gorina o Blai Morell.

Una altra novetat que s’introdueix per part del col·lectiu jove és la d’incorporar petits concerts que acompanyin les projeccions. Acostumen a ser actuacions de grups no professionals i coneguts dels propis organitzadors, que permeten ampliar l’oferta de la vetllada a la vegada que els aporten visibilitat. 

L’any 2014 el Festival segueix creixent i estrena la seva imatge gràfica actual. El 2015, s’incorpora com a novetat la programació d’una sessió per a públic infantil i manté aquest format fins a l’edició de 2018, que novament s’amplia amb la projecció d’una pel·lícula gratuïta fora de l’horari i espais habituals amb la voluntat de fer arribar el projecte a nous públics.

Tot i que en alguna edició s’ha buscat un fil conductor a les pel·lícules, normalment la programació és heterogènia i respon als diversos interessos dels joves que fan la selecció de pel·lícules i també a la disponibilitat de títols. L’objectiu és aconseguir títols sempre de qualitat i que combinin films més accessibles amb altres més arriscats. La programació del Festival de Cinema a la Fresca de Manlleu es caracteritza, precisament, per projectar pel·lícules atrevides i que no encaixen en el cinema d’entreteniment d’estiu que un associa al cinema  l’aire lliure. El fet que es projectin al recinte tancat de Can Puget ha afavorit que això sigui possible.

En l’últim any la línia de treball per tal d’obtenir títols d’actualitat que aportin un valor de novetat a les projeccions s'ha intensificat.

El camí recorregut des de l’inici és llarg – 9 edicions - i actualment el festival es caracteritza per la projecció de 6 pel·lícules durant els dimecres de juliol. Les sessions que es fan als Jardins de Can Puget combinen la projecció d’una pel·lícula amb un sopar temàtic i s’inicien a partir de les 20h. Enguany es faran dues sessions especials fora d’aquest espai: una matinal infantil i la projecció d’un clàssic familiar al barri de Gràcia.

9ª Edició del Festival de Cinema a la Fresca

Imatges relacionades

Cinema a la fresca 2019
Pànic a la granja.jpg
The Rider.jpg
el reino.jpg
goonies.jpg
Dogman.jpg
climax.jpg

Data de modificació: 26/08/2019 14:38:42

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter