Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

22/2/2019

Manlleu renova el compromís amb Reempresa per donar continuïtat a les empreses del territori

El punt de Reempresa de Manlleu ha afavorit el traspàs d’11 empreses de la ciutat i de les poblacions a qui dona cobertura

Dimecres 20 de febrer Manlleu va acollir un acte de la Gira Reempresa, on es va fer balanç del treball realitzat des de l’OPE dins d’aquest projecte i es van apuntar els objectius de futur del programa.

Reempresa és un projecte promogut des de la patronal Cecot amb el suport de la Diputació de Barcelona que té com a objectiu la transmissió d’empreses per tal de generar creixement econòmic, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori.

L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va obrir l’acte i va destacar “la importància que té Reempresa per l’OPE Manlleu i les poblacions a qui dona servei” i va mostrar-se “satisfet de seguir rebent el suport de la Diputació i de Reempresa Catalunya”. Durant el 2018 el servei de Manlleu ha afavorit el traspàs de 4 empreses que tenien previst tancar i que gràcies al relleu han pogut continuar el seu servei. Des de la seva posada en marxa el 2011 s’han iniciat 44 processos que han tingut 11 casos d’èxit.

Rosa Serra, coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, va destacar la importància de la col·laboració publico-privada i la trajectòria del projecte: “des del 2013 ha demostrat que és un projecte testat i solidificat, que passa per sobre de períodes electorals”. Serra també va destacar la importància de municipis com Manlleu, que permeten fer arribar els projectes a cedents i reempreenedors de diverses poblacions: “gràcies a la coresponsabilitat i la professionalitat del personal tècnic es pot atendre una zona geogràfica molt gran i afavorir una xarxa cada cop més extensa i arrelada”.

Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya va posar en valor l’èxit del servei: “de la mà de la Diputació de Barcelona, Reempresa ha facilitat la transmissió de 909 empreses a la demarcació de Barcelona i ha permès conservar 2.600 llocs de treball”. També va destacar l’esforç comú dels agents implicats: “la mediació és professional i neutra. Ningú va a favor d’una part o l’altra sinó que l’important és que els negocis segueixin al territori i salvaguardar llocs de treball”.

Reempresa té una gran incidència en comerç, hostaleria i empreses de serveis i, per Colomer, el principal projecte de futur és el de traslladar els beneficis del projecte també a la indústria i empreses d’altres sectors com l’agropecuari, el turisme o l’artesania. Un altre objectiu de futur és el d’aprofitar la millora que pot aportar el relleu: “no es tracta només de trencar el cicle de naixement, creixement i tancament d’una empresa, cal aprofitar el relleu per aportar noves mirades i donar un nou impuls a aquests negocis”.

L’acte va comptar també amb la presència de personal tècnic de les diverses poblacions a qui Manlleu dona cobertura Roda de Ter, les Masies de Roda, Tavertet, Rupit i Pruit, l'Esquirol, Sant Pere de Torelló, Vidrà, Santa Maria de Besora, Montesquiu, Sora, Sant Quirze de Besora, Orís, Sant Vicenç de Torelló, Torelló, les Masies de Voltregà, Santa Cecília de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà. Des del servei d’OPE Empresa s'ofereix assessorament a les persones que volen cedir o reemprendre i es fa l’acompanyament en tot el procés.

 


Imatges relacionades

190222 reempresa grup.jpg
190222 reempresa.jpg
190222 reempresa taula.jpg

Data de modificació: 26/02/2019 13:56:21

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter