Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

26/2/2019

Manlleu inicia els actes amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones amb una sortida a les colònies tèxtils Vidal, Viladomiu Nou i Cal Pons “amb veu de dona”

El proper dissabte dia 2 de març tindrà lloc la primera de les activitats organitzades a Manlleu amb motiu del Dia de la Dona. Els actes centrals del programa es concentraran el dijous 7 de març a la tarda, però el programa inclou activitats per a tota la ciutadania: Teatre, visites guiades, conferències, cinema i caminades entre d’altres.

En el marc de la campanya del Dia Internacional de la Dona, i amb la finalitat de visibilitzar les dones i les desigualtats encara avui existents, Manlleu programa diversos actes i activitats de tot tipus i per a totes les edats, que s’estendran al llarg de tot el mes de març. 

El primer dels actes, el dissabte dia 2 de març, serà una sortida a les colònies tèxtils Vidal, Viladomiu Nou i Cal Pons organitzada per el Grup Feminista de Manlleu La Xinxa. El mateix dia es durà a terme una visita guiada a la Biblioteca Municipal BBVA tot destacant aquells llibres,  peces musicals i altres documents d’autoria femenina. Tot seguit es farà un vermut feminista. 

El dimarts dia 5 de març, a la sala d’actes de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu, es podrà gaudir d’una lectura de poemes i fragments de l’escriptora Mercè Rodoreda. El mateix dia, els infants  podran gaudir d’una hora del conte en clau femenina, “Les princeses també es tiren pets” a la Biblioteca Municipal BBVA de Manlleu. 

L’acte principal serà el dijous dia 7 de març, una celebració a la plaça Fra Bernadí, organitzada per diferents entitats i organitzacions del municipi, on es farà la lectura de manifest acompanyada d’una performance a càrrec de l’alumnat d’integració social de l’Institut Antoni Pous i Argila. Acte seguit hi haurà un espectacle musical a càrrec del duet “Dones en vers” amb Laura Arnal i Mònica Campillo i acompanyades de Marina Tomàs a la guitarra, i un berenar popular a càrrec de Dones Solidaries i l’alumnat de PTT-PFI. 

El mateix dia, el dijous dia 7 de març, a les sis de la tarda a la Sala de sessions es durà a terme la conferència, organitzada per Afadip, “La contribució de les dones en la construcció el coneixement científic”, a càrrec de Tura Puigvert Masó diplomada en Història de la Ciència. 

El divendres 8 i el dissabte 9 de març,  a les nou del vespre es podrà veure la representació teatral de “La infanticida” de Víctor Català, amb l’actriu Enriqueta Illamola a l’Espai Russinyol. 

L’endemà, diumenge 10 de març, el Museu del Ter oferirà una visita guiada sota el títol “El Museu del Ter amb ulls de dona”. 

El dimarts  12 de març també es farà una marxa exploratòria per a dones a la ciutat de Manlleu i des d’una perspectiva feminista. Estarà dirigida per una experta en urbanisme i gènere i permetrà descobrir i compartir aquelles percepcions dels elements de l’entorn urbà que generen sensacions d’inseguretat a les dones. 

El dijous 14 de març es farà una conferència col·loqui entorn a la sexualitat i afectivitat en la dona adulta a càrrec d’Ester Muñoz, llevadora del CAP Manlleu i d’ASSIR Osona. 

El diumenge 17 de març el grup Feminista la Xinxa  oferirà una ruta pel carrers de Manlleu amb la finalitat de visibilitzar les dones al llarg de la història. 

També al llarg d’aquest mes hi haurà diversos programes de ràdio on es llegiran fragments escrits per dones i es parlarà de violències masclistes, així com dues sessions de cinema “La número uno” i “Las tres caras” que visibilitzen les dificultats que tenen les dones  per prosperar en l’àmbit educatiu i professional en una societat patriarcal. 

Del 9 al 31 de març Can Puget acollirà l’exposició “Tapís: la màgia de la trama” de l’artista Raquel Masó Güell. 

A nivell comarcal es portarà a terme la segona edició del Concurs de microrrelats “Dones amb veu i lletra”. Finalment, el dia 27 de març, l’Auditori Roca acollirà una jornada per a professionals, on s’abordarà, a través de diferents conferències, les violències masclistes en espais d’oci. 

Per més informació es pot consultar la programació i les bases del concurs  a la web de l’Ajuntament a l’adreça http://www.manlleu.cat/viure/siad-atencio-a-les-dones/8-de-marc-dia-internacional-de-la-dona.htm

 

 


Imatges relacionades

190225 cartell_8M.jpg

Documentació adjunta

Data de modificació: 26/02/2019 16:25:34

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter