Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

20/2/2019

Ple ordinari de febrer 19/02/2019

Nota de premsa amb les resolucions de govern aprovades al ple del mes de febrer celebrat ahir dimarts dia 19 de febrer de 2019.

RESOLUCIONS DE GOVERN:

 

S’aprova per unanimitat: 

 • Modificació del pressupost. Crèdits extraordinaris de crèdit  05/2019 

Aprovar l’expedient  per a la modificació del pressupost mitjançant crèdits extraordinaris i suplements  per import de  22.836,46 €, finançats amb baixes d’altres aplicacions. A destacar l’import de 3.836 euros que es destinaran a l’expropiació dels terrenys de la Devesa.Veure imatge 1


Es dóna compte: 

 • Informes trimestrals llei de morositat 2018

El període mitjà de pagament a proveïdors corresponent al quart trimestre de 2018 és de 25,31 dies.

 • Donar compte al Ple de l'estat d'execució trimestral del pressupost de l'exercici 2018

La liquidació del 2018 estarà disponible en breu a: http://transparencia.manlleu.cat/dades-economiques/liquidacions-pressupostaries.htm


S’aprova per unanimitat: 

 • Proposta d'augment de les tarifes d'auto-taxi per a l'any 2019 

Aprovar la proposta d’augment de les tarifes del servei de taxi de Manlleu per a l’any 2019 que ha presentat la Unió intercomarcal d’Osona del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), en representació del col·lectiu de taxistes de Manlleu, que es modifiquen i que, amb l’aplicació de l’IVA corresponent, són les que es detallen a continuació. Veure imatge 2.


S’aprova per unanimitat: 

 • Rectificació de l'inventari general de béns i drets de l'Ajuntament de Manlleu 

Modificació tècnica. Rectificar l’errada detectada en l’acord de rectificació i actualització de l’inventari general, en l’apartat de béns immobles, que va adoptar el Ple de l’Ajuntament en la sessió de 18 de juliol de 2017 en el sentit de fer constar en les finques que seguidament es relacionen que no es disposa de títol escrit de domini que acrediti la seva cessió obligatòria a l’Ajuntament de Manlleu com a terreny destinat a sistemes urbanístics locals: bé immoble identificat amb el codi 112001073 (parc urbà de l’arborètum), el bé immoble identificat amb el codi 112001228 (Deixalleria municipal) i donar d’alta el bé immoble, de domini públic, destinat a servei públic que afronta al carrer Eduard Rifà sense número assignat, el qual es vol afectar a la construcció d’un centre d’ensenyament secundari.


S’aprova amb els vots a favor d’ERC, MES, N/A, PDeCAT, PSC i ICV i l’abstenció de la CUP: 

 • Verificació del text refós de la modificació puntual número 29 del PGOU - zona d (normes urbanístiques, articles 60 i 94.1.1.4) 

Verificar el text refós del document en què es formalitza la modificació puntual número 29 del PGOU - zona D (normes urbanístiques, articles 60 i 94.1.1.4), d’iniciativa pública i promoguda per l’Ajuntament en la qual s’incorporen les prescripcions assenyalades per la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central en la sessió de 19 de juliol de 2018 referent a la modificació de la profunditat edificable màxima i a la modificació de planejament referent al conjunt edificatori de la Plaça de Gràcia.


S’aprova per unanimitat: 

 • Ocupació directa dels terrenys afectats a sistemes urbanístics per l'execució del projecte tècnic de connexió de l'avinguda Puigmal amb l'avinguda dels Pirineus (1a fase). 

Aprovar inicialment l’ocupació directa dels terrenys que, afectats pel sector de sòl urbanitzable de “El Mas” a sistemes urbanístics de comunicacions, es destinaran en execució de l’eixamplament de l’avinguda dels Pirineus. La finca afectada està ubicada al Carrer Tavertet núm. 1. La superfície total de la finca és segons les escriptures de propietat aproximadament de 9.700 m2, dels quals estan afectats per l’ocupació directa 266,02 m2.


 

PROPOSTES I MOCIONS 

S’aprova amb els vots a favor d’ERC, MES, N/A, CUP i ICV, l’abstenció de PDeCAT i el vot en contra dels PSC: 

 • Moció presentada per IC-V per al control del preu del lloguer dels habitatges 

Text de la moció: http://manlleu.cat/pl3/descobrir/noticies/id984/convocatoria-de-sessio-ordinaria-del-ple-de-l-ajuntament.htm

  

INFORMACIÓ DE REGIDORIES 

Participació Ciutadana – Maite Gallifa

La regidora explica que ahir mateix, 19 de febrer, es va celebrar una nova trobada del consistori infantil on seguint amb la ronda de visites dels regidors i regidores de l’equip de govern,  la regidora M. Josep Palomar va participar de la trobada. 

Medi Ambient i Pagesia – Maica Bassas

La regidora comenta que han assistit amb l’alcalde, a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, a l’acte de reconeixement i commemoració dels 10 anys del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia, programa impulsat per la Comissió Europea per canalitzar i reconèixer la participació del món local en la lluita contra el canvi climàtic, en el marc del IV Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local, organitzat per la Diputació de Barcelona. L’alcalde en la seva ponència ha presentat els projectes d’estalvi energètic treballats a Manlleu en aquests 10 anys. 

Educació – Marta Alsina

La regidora felicita a les tres escoles de Manlleu que van participar en la fase classificatòria de la First Lego League celebrada a la Universitat de Vic. Casals Gràcia, Puig Agut i La Salle són les tres escoles que van participar amb sis equips. L’escola Casals Gràcia es va endur dos premis i un l’escola Puig Agut. La regidora aprofita per reconèixer i felicitar a les escoles de Manlleu que contribueixen afer créixer un model d’èxit. 

Alcaldia, Cultura i RRHH – Àlex Garrido

L'alcalde aprofita el seu torn per donar ànims als companys i companyes injustament empresonats i empresonades que aquests dies estan vivint un judici sumament injust i vergonyós. 

Urbanisme i Esports – Enric Vilaregut

El regidor fa un repàs de les obres en curs:

 • L’obra de l’avinguda Puigmal ja està licitada i en principi s’executarà entre març i abril.
 • La 3a pista del pavelló està en fase de pavimentació
 • La 2a planta de Can Puget està ja desballestada
 • S’han reprès les obres de la passera de la Devesa
 • El dia 1 de març s’iniciarà la pavimentació de la carretera de la Miranda, la variant de Cal Batlle.

Serveis Socials, Igualtat i Joventut – Rafa Cuenca

El regidor informa que es continua treballant en l’elaboració del Pla Local de Joves de Manlleu. Comenta també que s’ha obert el termini de presentació d’obres al 14è Concurs Manga de Manlleu. El termini per participar-hi és fins el 6 de maig i l’entrega de premis serà el dia 15 de juny.

Referent a la regidora d’Igualtat, el regidor explica que Manlleu acollirà el proper dimecres dia 27 de març les “Jornades tècniques entorn a protocols de prevenció d’assetjaments sexuals en espais d’oci”, a les que assistirà tan personal tècnic com càrrecs electes de diferents municipis de la comarca.

El regidor explica també que s’està treballant en la organització dels actes del dia 8 de març i agraeix la implicació de nombroses entitats, associacions i institucions que hi participen, concretament 16. El regidor aprofita per animar a la ciutadania a participar dels actes amb motiu del 8 de març.   

Noves Tecnologies, Transparència, Atenció Ciutadana i Habitatge

La regidora felicita a la regidoria de Participació per la iniciativa del consistori infantil que avui ha pogut conèixer de primera mà com a regidora convidada a la trobada celebrada aquesta mateixa tarda. La regidora destaca que aquesta és una bona manera d’apropar l’ajuntament als nens i nenes i tenir així una ciutadania compromesa i coresponsable.

La regidora explica que ja fa unes setmanes que es publiquen infografies de dades obertes al Diari de Manlleu, i anima a visitar aquest portal on s’hi publica informació de serveis i recursos municipals. En breu i per donar a conèixer tan el portal com les dades es farà un concurs a les xarxes socials.

Pel que fa a la regidoria d’Habitatge la regidora explica que referent al crèdit que es va aprovar per habitatge social de 150.000 euros, es destinaran a reformar una casa d'acollida que ja es té, fent un nou habitatge a la planta superior (60.000 euros) i que s’està en procés de compra d’un pis al carrer Girona (58.000 euros).


Imatges relacionades

190219 imatge1_modif_crèdit.JPG
190219 imatge2_tarifes_taxi.JPG

Data de modificació: 20/02/2019 14:48:36

Amb la col·laboració de:
 • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter