Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

23/9/2016

El 24 i 25 de setembre Porc i Cervesa, fira gastronòmica a Manlleu

La fira es celebrarà el 24 i 25 de setembre a la plaça Fra Bernadí, espai que acollirà més de 25 activitats gastronòmiques i lúdiques per a tots els públics

Porc i cervesa, fira gastronòmica s’ha consolidat com un referent gastronòmic a nivell català. La fira, que tindrà lloc el 24 i 25 de setembre, continua apostant per la millora de la qualitat i la professionalització de l’oferta gastronòmica i continua tenint la cervesa artesana com a protagonista. 

Com a novetats d’enguany cal destacar: 

CLÀUDIA KIDAI, autora del cartell de la fira PORC I CERVESA 2016. La jove dissenyadora de Sant Esteve de Sesrovires, instal·lada actualment a Manlleu, ha creat un estampat que pren per motius la pl. Fra Bernadí i els elements claus de la fira. Aquest cartell serà el primer d’una sèrie de cartells en els que es mantindrà la marca de la fira, dissenyada en l’anterior edició, i creant, com a teló de fons del cartell i la marca, una il·lustració diferent per cada edició, convidant a artistes de Manlleu o vinculats amb la ciutat. La jove dissenyadora gràfica tèxtil i il·lustradora, que actualment treballa a l’empresa Arkham Studio, ha creat una il·lustració basada en els estampats tèxtils, creant un fons de cartell adaptable a qualsevol aplicació de la imatge de la fira, i amb el que fins i tot es podrien crear elements decoratius tèxtils. 

Enguany s’inicia un CONCURS DE LLONGANISSA DE LA FIRA, en el que participaran els cansaladers que participen i col·laboren amb la fira. El concurs el dirigeix el director de la revista Cuina, Josep Sucarrats. 

En el marc de la fira es farà també el 2n CONCURS DE CERVESA ARTESANA, amb un jurat format per col·laboradors del Beer Festival de Barcelona i dirigit també per la revista Cuina. 

El dissabte es comptarà amb la presència a la fira del programa El Suplement, de Catalunya Ràdio amb Pep Noguer. 

A nivell d’activitats destacar que s’incorpora un “brunch musicat” el diumenge i que s’inclouen sessions de cuina a l’Espai del porc, per dinamitzar la matança i rostida. Al vermut del dissabte i al brunch del diumenge, a més de diverses cerveses artesanes de la fira, els visitants podran tastar tapes de carn del perol, trinxat de col i patata amb rosta de cansalada, coca de cansalada confitada amb formatge de cabra i brou de cervesa, paperina de llardons i foie gras artesà, tastet de caldera de senglar, mini brotxeta de botifarra i verduretes, entrepà de mini hamburguesa de cervesa, ous ferrats amb cigronets i botifarra negra. 

A nivell gastronòmic s’ha incrementat la presència de cervesers artesans. A la fira s’hi podran trobar un total de 49 expositors: 

  • 14 cervesers
  • 11 empreses de restauració (cansaladers, restaurants i empreses del sector)
  • 13 parades al mercat de productes d’alimentació i artesania
  • 4 food trucks
  • 4 empreses del sector serveis oferint activitats per la quitxalla
  • 3 espais institucionals 

Comentar també que es comptarà amb la presència de Ràdio Manlleu com a emissora oficial de la fira. Es faran entrevistes in situ i s’emetrà una programació especial de la fira durant tot el cap de setmana. 

Durant els dies 24 i 25 de setembre i en el marc de la campanya de celebració dels 10 anys de la recollida d’orgànica a Manlleu hi haurà un tren exprés que recorrerà els carrers de Manlleu. Adjuntem nota de premsa concreta d’aquesta activitat.   

I per acabar, i per anar “fent gana” us avancem alguns dels plats que trobareu a la fira, a més dels tradicionals embotits artesans d’elaboració pròpia i cerveses artesanes nacionals i d’importació: Botifarra amb bolets, pilotilles, senglar , trinxat de col i patata amb rosta de cansalada, brotxeta de botifarres i verduretes, caldera de senglar amb bolets a les fines herbes, costellam cuinat a l'ast amb aromes del bosc, fideuà a la cervesa, cuixa de porc cuinada sencera a la brasa, peus de porc a la brasa amb all i oli, botifarra blanca a l'aroma de cervesa, entrepans de botifarra, piruletes de botifarra i formatge, ...

www.porcicervesa.cat 


Documentació adjunta

Data de modificació: 23/09/2016 13:01:53

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter