Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

9/1/2019

El 19è Aplec de l’Agrupació Sardanista Manlleuenca encetarà els actes de celebració dels 90 anys de l’entitat

Aquesta serà la 19a edició d’un dels primers aplecs de Catalunya que obre la temporada del calendari sardanista. L’aplec serà el diumenge 13 de gener a partir de 2/4 de 5 de la tarda a la nau del Club Patí Manlleu (Polígon La Coromina) i comptarà amb les cobles Jovenívola de Sabadell i Montgrins.

La 19a edició de l’aplec donarà inici als actes de celebració dels 90 anys de l’Agrupació Sardanista Manlleuenca. En el marc de l’aplec es farà públic el logotip de l’aniversari i hi haurà també l’estrena d’una sardana de Ferran Carballido. 

L’aplec, que es celebrarà el proper diumenge dia 13 de gener, està organitzat per l’Agrupació Sardanista Manlleuenca amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu, la Confederació Sardanista de Catalunya i la Comissió d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Barcelonines. Aquesta serà la 19a edició d’un dels primers aplecs d’arreu de Catalunya que obre la temporada del calendari sardanista. 

A partir de 2/4 de 5 de la tarda les cobles Jovenívola de Sabadell i Montgrins, respectivament, ompliran de sardanes la nau del Club Patí Manlleu (Polígon La Coromina) amb un repertori ben ampli. Sardanes de compositors clàssics com Manel Saderra Puigferrer, Vicenç Bou, Conrad Saló, Ricard Viladesau, ... o autors més actuals: Jordi Paulí, Jordi Molina, Marcel Artiaga o Conrad Rafart entre d’altres. 

En el transcurs de l’aplec es farà la presentació del logotip dels 90 anys de l’agrupació, que ha estat dissenyat per Roser Casals, i que estarà present en les quinze activitats programades fins al moment. 

L’Agrupació Sardanista va ser fundada el 1929 i al llarg d’aquests 90 anys ha arribat a tenir més de 700 socis. Actualment compta amb uns 450, que són els que fan possible que cada any es puguin fer tot un seguit d’activitats sardanistes importants a la ciutat: dos aplecs, un concurs de colles, ballades, concerts... 

En aquest aplec també hi haurà l’estrena de la sardana “El canari de les Masies de Roda” escrita per Ferran Carballido, flabiolaire de la cobla-orquestra Montgrins i que està dedicada al sardanista i ocellaire Josep Vilaregut. 

La sardana de conjunt serà “Perpetuum Desidium” de Marc Timón, que va compondre amb motiu dels 75 anys de l’aplec celebrat el maig passat. Aquesta sardana serà interpretada per les 2 cobles simultàniament. 

Un any més, en el transcurs de l’aplec, l’Agrupació Sardanista oferirà als assistents coca, xocolata i cava i es farà el sorteig de paneres gràcies a la col·laboració d’establiments de la ciutat.

 


Data de modificació: 09/01/2019 13:32:18

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter