Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

21/11/2018

Ple ordinari del 20/11/2018

Nota de premsa amb les resolucions de govern aprovades al ple del mes de desembre celebrat ahir dimarts dia 20 de novembre de 2018.

RESOLUCIONS DE GOVERN:

 

Les regidores del consistori fan la lectura del Manifest del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones http://manlleu.cat/files/doc1329/manifest-25n2018-icd.pdf  

 

Es dóna coneixement de: 

  • Informes trimestrals llei de morositat 2018

El període mitjà de pagaments a proveïdors del tercer trimestre 2018 és de 31,61 dies 

  • Donar compte al Ple de l'estat d'execució trimestral del pressupost de l'exercici 2018

L’estat d’execució del pressupost es pot consultar a http://transparencia.manlleu.cat/dades-economiques/execucio-pressupostaria.htm  


S'aprova amb els vots a favor d’ERC, MES, N/A, PDeCAT, PSC i ICV i l’abstenció de la CUP:   

  • Modificació del pressupost. Crèdits extraordinaris i suplements  Exp. 41/2018 

Aprovar l’expedient  per a la modificació del pressupost mitjançant crèdits extraordinaris i suplements de crèdit per import de  22.377,19 €, finançats amb càrrec al romanent líquid de tresoreria i baixes d’altres aplicacions. (imatge adjunta de la modificació) 


S'aprova amb els vots a favor d’ERC, MES, N/A, PDeCAT, PSC i ICV i l’abstenció de la CUP:  

  • Aprovació inicial del projecte d'urbanització del PAU II.B del PPU del Verdaguer 

Aprovar inicialment el projecte d’urbanització del PAU II.B del PPU del Verdaguer redactat per la societat Philae Enginyeria de Projectes SL amb un pressupost de 4.387.807,97 € (IVA inclòs), en el qual s’incorpora la relació detallada de béns i drets que s’han d’ocupar i expropiar, als efectes de la declaració d’utilitat pública del projecte i de la necessitat d’ocupació i expropiació dels terrenys compresos en el seu àmbit. 

El projecte contempla totes les obres d’urbanització completes i, en tractar-se d’un polígon d’actuació discontinu territorialment, preveu la integració de les obres amb les trames urbanes colindants per tal de donar continuïtat i coherència a l’actuació. A tal efecte, preveu la connexió de la ronda Matagalls amb la urbanització del tram intermedi que queda inclòs dins de l’àmbit del Pla Especial del Verdaguer; i la connexió perpendicular del C/ Sogorb amb la perllongació de l’avinguda Bellmunt, amb la inclusió dins del projecte de la meitat de l’eix del carrer que queda fora de l’àmbit. Per poder dur a terme aquesta darrera intervenció cal expropiar una superfície de 939,75 m2 per destinar-la a vialitat. 

 

PROPOSTES I MOCIONS: 

Els textos de les mocions els trobareu a: http://manlleu.cat/pl3/descobrir/noticies/id933/convocatoria-de-sessio-ordinaria-del-ple-de-l-ajuntament.htm

S’aprova amb els vots a favor d’ERC, MES, N/A, PDeCAT i CUP i l’abstenció de PSC i ICV: 

  • Moció a favor de l'absolució dels presos polítics 

Es retira de l’ordre del dia el Punt 7. Moció per un debat sincer amb la comunitat educativa sobre un nou marc regulatiu integral de l'espai del migdia als centres educatius de titularitat pública. 

 

INFORMACIÓ DE LES REGIDORIES 

Participació Ciutadana – Maite Gallifa

La regidora Maite Gallifa explica que ahir a la tarda dos representants del Consistori infantil de Manlleu, conjuntament amb representants infantils de Vic i Torelló, van participar en una tertúlia al 9TV organitzada amb motiu del dia mundial dels Drets dels Infants.

La regidora comenta també que els propers dies 23 i 24 de novembre a la tarda Temps x Temps organitza una nova edició del Mercat d'Intercanvi de roba. L'intercanvi de roba infantil es farà el divendres de 3 a 5 de la tarda a l'escola bressol Els Picarols i l'intercanvi de roba d'adults el dissabte de 5 a 2/4 de 8 de la tarda a l'espai Express. 

Medi Ambient – Maica Bassas

La regidora comenta que s'ha convocat la vuitena mostra d'arbres de Nadal reciclats, la mostra s’adreça a qualsevol persona, comerç, entitat i/o centre educatiu del municipi. L'últim dia per inscriure's és el 30 de novembre i ho gestiona el servei de medi ambient. 

Gent Gran i Policia

La regidora comenta que el dilluns hi va haver l'explosió d'una caldera en un habitatge de manlleu amb el resultat d'un ferit greu. La regidora agraeix als serveis d'emergència, a policia local, mossos i bombers i especialment el SEM la bona feina realitzada. Fa extensiu l'agraïment en especial a les dues persones que van arribar primeres al lloc dels fets, que van entrar al domicili i van practicar els primers auxilis a l'afectat. 

Educació i Serveis Econòmics – Marta Alsina

La regidora explica que el proper 28 de novembre rebrem la visita del conseller Josep Bargalló que vindrà a conèixer la realitat educativa de Manlleu i visitarà l'escola Puig Agut i els dos instituts, l'Institut del Ter i L'IES Antoni Pous. 

Alcaldia, Cultura i RRHH – Àlex Garrido

L'alcalde comenta que en el proper ple de desembre està previst poder fer la darrera votació referent al polígon del Mas. S'ha estat treballant en alguns requeriments, però en principi es podrà incloure a l'ordre del dia del ple de 18 de desembre. 

Urbanisme i Esports – Enric Vilaregut

El regidor informa que s'està ja a la recta final de la redacció del POUM, manca només la trobada amb un grup polític i es treballa per poder tenir acabat el document el proper divendres 30 de novembre. Si és així, l'aprovació inicial del POUM es portarà a votació i s'inclourà en l'ordre del dia del ple de 18 de desembre.

El passat dijous es va rebre el permís de l'ACA per la tercera pista, però hi va haver un error en l’informe i s’autoritzava una pista errònia. S’ha demanat revisió d’aquest informe a l’ACA.

El regidor comenta que a principis de desembre està prevista una actuació de Diputació de Barcelona per a la instal·lació de fibra òptica a La Miranda, el passeig de Sant Joan fins la carretera d’Olot, la carretera d’Olot i la carretera de Roda.

El regidor explica també que el proper dilluns dia 3 de desembre es farà una xerrada sobre l'arbrat urbà. La xerrada anirà a càrrec d’Antoni Falcón, especialista en arbrat viari, qui explicarà les tendències de tractament de l'arbrat viari, podes, manteniment, ... 

Serveis Socials, Igualtat i Joventut

El regidor recorda que durant tot el mes de novembre s'han celebrat diferents actes amb motiu de la celebració del 25N, dia per a l'eliminació de la violència vers les dones. El regidor destaca dos actes que es celebraran els dies 22 i 25 de novembre. El dijous 22 de novembre a les 7 de la tarda es farà la conferència col·loqui El “no” que va canviar la història d’un país: Rosa Parks, a càrrec de la periodista Núria Ribó, experta en política internacional i temes socials i relacionats amb el gènere. El diumenge 25 a les 12 del migdia es farà la Visita guiada El Museu del Ter amb ulls de dona, a càrrec de la historiadora Marina Cirera. Recorda també que a Can Puget es pot veure l'exposició “En clau femenina” de Sílvia Alcalá també en el marc dels actes del 25N. El regidor agraeix a entitats, associacions, centres educatius, institucions i persones que a títol individual col·laboren i participen en la organització dels actes del 25N.

 


Imatges relacionades

ajuntament_esq
181120 modif_crèdit.jpg

Data de modificació: 21/11/2018 13:08:39

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter