Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

15/11/2018

Informació referent a la tala i substitució d’arbrat en mal estat de Manlleu

Des d’inicis de setmana s’està duent a terme la tala de pollancres al Torrent de la Borina i Parc Montserrat (rotonda piscines). Aquesta actuació consisteix en talar els pollancres malalts i en mal estat i substituir-los per espècies més adequades per estar en nuclis urbans.

Aquesta setmana s’ha portat a terme una actuació de tala de pollancres al barri de la Salut. D’una banda s’ha continuat la tala prevista, i iniciada a la primavera arran de la caiguda d’alguns exemplars, dels pollancres del Torrent de la Borina que estaven en mal estat i que suposaven un risc tant per a persones com per a habitatges i vehicles. D’altra banda, al Parc Montserrat (rotonda de les piscines) s’han talat també els pollancres que, segons estudi tècnic, estaven en mal estat i aquests seran substituïts per exemplars de l’espècie Parrotia Pèrsica que es repartiran per tot el parc, millorant la seguretat dels usuaris d’aquest espai i conservant-ne els espais d’ombra.

Durant aquest mes de novembre es procedirà a replantar els nous arbres al Torrent de la Borina. En aquest cas es replantaran exemplars de les espècies Fraxinus Ornus Obelisk (una espècie de freixe) i Gleditsia Triacanthos Sunburst, plantats de forma alterna. En un tram d’aquest carrer no es replantaran encara els nous arbres arran de l’afectació pel canvi de la canonada principal de subministrament d’aigua de Manlleu. Una vegada acabada aquesta obra es procedirà a replantar els exemplars que faltin.

En breu s’iniciaran també dues actuacions de tala d’arbres al passeig del Ter. Concretament es talarà la línia de pollancres que delimita la pista d’atletisme amb la part posterior del pavelló, ja que en aquest espai s’hi ubicarà una nova pista poliesportiva. Arran de la caiguda d’algunes branques a la zona dels rentants, s’ha encarregat un informe tècnic per conèixer la salut dels pollancres i salzes situats en aquest tram del passeig del Ter. Si es determina que estan en mal estat i constitueixen un risc de caiguda també es procedirà a tallar-los i substituir-los per nous exemplars d’altres espècies.

Com a última actuació comentar que al Parc Amistat (zona del cementiri) es replantarà un espai de coníferes (avets, cedres, ...).

Des de l’ajuntament i arran de l’interès que el tema de l’arbrat genera entre la ciutadania, s’organitzarà properament una xerrada-col·loqui amb un expert en arbrat urbà.

Comentar també que el criteri bàsic d’actuació de l’Ajuntament de Manlleu en tema d’arbrat sempre és el mateix, prioritzar la seguretat. Exceptuant la tala dels pollancres de la pista d’atletisme, que en aquest cas es farà per la necessitat d’ampliació d’un equipament municipal com és el pavelló, la resta d’actuacions es realitzen per prevenir, bàsicament, riscos de caiguda d’arbres en mal estat (majoritàriament salzes i pollancres).   


Imatges relacionades

181115 tala_borina_2.JPG
181115 tala_borina1.JPG
181115 tala_borina_3.JPG
181115 fraxinus_ornus_obelisk.jpeg
181115 Gleditsia_triacanthos_Sunburst.jpg
181115 parrotia_persica.jpg

Data de modificació: 15/11/2018 12:11:25

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter