Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

6/11/2018

La pintora Sílvia Alcalà exposa ‘En Clau Femenina’ a Can Puget

L’exposició s’inaugurarà el dissabte dia 10 de novembre, a les 18.30 h, i es podrà visitar fins al dia 25 de novembre, a la sala d’exposicions de Can Puget de Manlleu.

Can Puget acollirà l’exposició En Clau Femenina de la pintora Sílvia Alcalà. Aquesta exposició forma part de les activitats organitzades a Manlleu, en el marc del 25 de novembre – Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

 

En aquesta exposició a Can Puget l’artista vol presentar “l’imaginari simbòlic, lúdic i metafòric, la  feminitat amb entitat pròpia de mirada extensa i llunyana, una mirada com a mare que acull la vida i que en aquestes  humils pintures expressen  un  missatge actiu i necessari: les dones existim i ens reivindiquem lliurament”.

 

L’exposició es podrà visitar del 10 al 25 de novembre de 2018, a la sala d’exposicions de Can Puget, Baixada de la Fidela 1-3, de dijous a diumenge de 6 a 8 del vespre. La inauguració de l’exposició “En Clau Femenina” serà el dissabte dia 10 de novembre, a les 18.30 h.

 

Aquesta exposició compta amb el suport del SIAD Manlleu i forma part de les activitats organitzades en el marc dels actes del 25N a Manlleu, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

 

Per a més informació podeu contactar amb la mateixa artista, Sílvia Alcalà, salcalasola@gmail.com

 

Silvia Alcalà

 

Des de fa un temps destaca en la meva pintura una iconografia insistent: la mirada humana i en concret la mirada femenina. Crec, estic convençuda, que arriba merescudament l'esperat i anhelat temps del femení. I, si no arriba, hem de forçar-lo. Heus aquí, que el meu treball es territorialitza en aquestes fronteres, en un activisme serè i grat i és en la mirada dels meus personatges femenins on trobo aquesta satisfacció de sentir-me plena, almenys en l'esforç de contribuir com a artista plàstica, amb el meu granet de sorra, en l'anhelada normalitat que ha d'existir en la vida i en el món en què vivim, almenys en el ferm intent de lluitar per la igualtat de gènere i eradicar aquesta grandíssima xacra que és la violència masclista.

 

Les meves pintures, generalment grans formats, presenten personatges femenins inventats, ja que en l’inventat hi ha la universalitat i no la concreció, l'heterodòxia i no l'ortodòxia. Aquestes fèmines imaginades, pretenen despertar a cada espectador la determinada meta-narrativa que desitgi. En realitat es tracta d'un trajecte de mirades, mirades hieràtiques, de vegades expressives, en altres lànguides, il·lusionades, frustrades, aventureres, potser heroiques, maternals, reivindicatives, fins i tot contemplatives ... ampli catàleg de mirades femenines.

 

Les meves pintures, amb una premeditada senzillesa, que no ingenuïtat, es manifesten en una explosió cromàtica i en una riquesa de mitjans plàstics procedents majoritàriament de temps passats en què la pintura era un territori d'investigació i experimentació, un territori en el qual privava amb intensitat l'emotivitat ... reconec que són en aquelles avantguardes, aquells "ismes" del segle XX que van quedar per la velocitat de l'home certament inconcluses i a mercè en ocasions de tedioses alternatives qüestionables i relativitzables.

 

Manlleu, novembre de 2018

 

 


Data de modificació: 06/11/2018 14:12:16

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter