Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

31/10/2018

Esther Pujadas i Nan Orriols presenten el llibre Robots, tòtils i cacanòries a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA

El dijous 8 de novembre, a les 19.30 h, Núria Silvestre, directora de la Biblioteca, presentarà el llibre Robots, tòtils i cacanòries. Els autors el dediquen als presos i als exiliats polítics.

Esther Pujadas i Nan Orriols dediquen als presos i als exiliats polítics el seu llibre Robots, tòtils i cacanòries. El volum recull els articles dels darrers mesos d’en Nan Orriols de la secció “El Serpent” del Diari de Manlleu i les “Curiositats lingüístiques” de l’Esther Pujadas publicades en aquest mateix setmanari. Tots aquests textos també es poden llegir al blog https://laresistencia.cat/  

La visita que en Nan Orriols va fer per l’agost al seu amic Jordi Turull el va esperonar a dedicar aquest llibre a tots els presos polítics i exiliats catalans. Amb un text compartit per tots els que hi han col·laborat, titulat ‘Lledoners’, s’explica la mala impressió que va tenir del règim penitenciari i també del fracàs de la justícia en el seu conjunt.

El llibre es pot entendre com un dietari dels últims mesos, amb reflexions tant polítiques com relacionades amb la natura i la necessitat de salvar la innocència. Les curiositats lingüístiques tenen un doble component: d’una banda, compartir tastets de català i, de l’altra, salvar mots i expressions que anem perdent per la uniformització de la nostra llengua deguda als mitjans de comunicació. Finalment, també s’hi recullen els articles que en Nan Orriols publica al blog https://laresistencia.cat/

Robots, tòtils i cacanòries es pot trobar a les llibreries d’Osona i també es pot demanar directament a l’editorial, EP Serveis d’Assessorament Lingüístic, amb seu a Manlleu. Es preveu fer més d’una quinzena de presentacions del llibre, a Osona, el Ripollès, el Vallès Oriental i la Garrotxa, durant les quals també es podrà adquirir.


Imatges relacionades

181031 Cartell Robots, tòtils.jpg

Data de modificació: 31/10/2018 14:33:58

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter