Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

31/10/2018

Joventut presenta el nou Carnet Jove de Manlleu, coincidint amb l’inici de l’expedició de la popular targeta social i d’avantatges

El director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, i el regidor de Joventut de Manlleu, Rafa Cuenca, presenten els resultats provisionals de la prova pilot, que vol potenciar el comerç local i l’ús diari del carnet entre els joves del municipi.

El director general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Cesc Poch, i el regidor de Joventut de Manlleu, Rafa Cuenca, han presentat aquest matí en roda de premsa l’inici de l’expedició del nou Carnet Jove de Manlleu i els resultats de la campanya inicial de captació de nous col·laboradors al municipi, en la seva fase de prova pilot. Ho han fet acompanyats del regidor de Promoció Econòmica de Manlleu, Eudald Sellarès, i del director de Banca d’Institucions de CaixaBank a la Catalunya Central, Antoni Noguera. 

Amb la posada en marxa del nou projecte impulsat per l’ACJ des de principis de juny, un total de set ajuntaments catalans han endegat una campanya de captació de nous avantatges i descomptes entre els comerços i empreses locals, i ara s’iniciarà la promoció del Carnet Jove entre el jovent del municipi. L’objectiu de la iniciativa és la d’oferir una bona oferta d’avantatges de qualitat i proximitat per als joves, i la de potenciar-ne l’ús en el dia a dia, especialment en aquells comerços i establiments locals que permetin un arrelament al municipi i un vincle amb el comerç de proximitat. 

La presentació en roda de premsa del nou Carnet Jove de Manlleu d’aquest matí marca el punt de partida per a expedir els nous carnets, que inclouran el logotip de cadascun dels ajuntaments participants [veure la imatge adjunta], mentre que la resta del plàstic mantindrà la mateixa estètica que el Carnet Jove d’abast nacional. 

D’aquesta manera, els joves de Manlleu que des d’avui decideixin de fer-se nous titulars del Carnet Jove ja ho poden fer tot acudint a una de les oficines de CaixaBank del municipi, on rebran el nou plàstic. Per acreditar que resideixen a la població, ho podran fer mostrant el seu DNI, el certificat d’empadronament o bé algun altre document que constati el seu lloc de residència. 

Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin. Així mateix, properament disposaran de la nova imatge del Carnet Jove de Manlleu al Carnet Jove Virtual que inclou l’APP del Carnet Jove. 

La presentació d’avui també ha servit de tret de sortida a la campanya de comunicació local per tal de potenciar que més joves es facin el nou Carnet Jove Municipal. En aquest sentit, des de l’ajuntament es farà difusió de la iniciativa a través de les xarxes socials, de publicitat als mitjans de comunicació i de la distribució de díptics i pòsters als equipaments culturals i esportius del municipi. Així mateix, l’ajuntament enviarà una carta personalitzada a tots els joves del municipi per tal d’informar-los de la iniciativa. 

L’objectiu, tal com ha explicat el director general de l’ACJ, Cesc Poch, és que el nou Carnet Jove de Manlleu connecti el Carnet Jove, popularment conegut, amb el món local, i especialment amb el comerç i serveis de proximitat. “Amb aquest nou projecte volem fer una aposta decidida per convertir el Carnet Jove en una eina encara més útil pel dia a dia dels joves als seus municipis. I de retruc, posar un granet de sorra per a fomentar l’arrelament dels joves als seus llocs de residència”, ha afegit Poch. 

De la seva banda, el regidor de Joventut de Manlleu, Rafa Cuenca, ha destacat que “amb aquest nou projecte veiem una oportunitat d’apropar els joves de Manlleu al comerç local”. Així mateix, Cuenca ha mostrat la satisfacció de l’Ajuntament per  la resposta obtinguda per part dels establiments comercials de Manlleu, “amb un grau de participació molt alt”. Pel que fa a vinculació municipal-nacional del carnet, el responsable de Joventut ha argumentat que “poder tenir aquest carnet jove municipal sota el paraigües de la marca Carnet Jove dona un valor afegit a la iniciativa, ja que els joves tenen al seu abast milers de possibilitats, no només a Manlleu, sinó també a la resta del país i d’Europa”. Finalment, Rafa Cuenca ha volgut ressaltar la importància del projecte en termes globals: “estem contents de formar part d’aquest primer grup de 7 municipis catalans que tiren endavant el carnet jove municipal”. 

 

Campanya de captació d’avantatges 

Com a resultat de la primera campanya de captació del Carnet Jove Municipal iniciada el juny, el nombre d’avantatges que s’ofereixen a Manlleu a partir d’avui és d’un total de 43. Això implica que s’ha duplicat l’oferta d’avantatges en relació als que s’oferien abans de l’estiu, fet que millora l’oferta i usabilitat del carnet pels seus titulars. Es tracta, de totes maneres, d’una xifra inicial que anirà augmentant a mesura que avanci la campanya anual de captació que seguirà duent a terme l’ajuntament amb la supervisió de l’ACJ. 

D’aquesta manera, els 1.100 titulars del Carnet Jove d’entre 12 i 30 anys que resideixen a Manlleu, així com també els prop de 550.000 joves catalans i els sis milions d’europeus que disposen del carnet, tenen accés des d’avui a tots aquests  avantatges i descomptes en el comerç i serveis locals de la població. Aquesta nova oferta ja es pot consultar des d’avui al nou espai web del Carnet Jove de Manlleu

Entre els nous avantatges que s’han aconseguit captar de manera provisional durant aquesta fase inicial, dels quals ja podran gaudir des d’avui mateix els titulars del Carnet Jove, destaquen els descomptes i avantatges vinculats a l’ús del carnet en el dia a dia: perruqueria, papereria, farmàcia o serveis mèdics. 

A més a més, l’Ajuntament de Manlleu també ha incorporat per aquest 2018 nous avantatges en diferents serveis municipals, com són els descomptes al Badanadal (Pista de Gel de Manlleu), el LAB Espai de Coworking, la Piscina Coberta Municipal, el Museu del Ter o el Festival Cinema a la fresca. 

Aquests nous avantatges locals responen als àmbits prioritaris d’actuació establerts per l’ACJ i l’ajuntament, relacionats amb el temps lliure dels joves (cultura, formació o esport), així com els que tenen a veure amb el seu dia a dia (serveis per a l’emancipació). En la mateixa línia del Carnet Jove a nivell nacional, els nous avantatges també s’adapten als diferents perfils de joves: adolescents, estudiants o joves emancipats, per tal de donar millor resposta als seus interessos i necessitats. 

Segons ha destacat el director general de l’ACJ, Cesc Poch, l’aposta per incrementar el nombre de descomptes locals del Carnet Jove també respon a la pròpia demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30è aniversari del Carnet. 

Els resultats de la campanya de captació presentada avui són provisionals, ja que el pla anual de captació preveu continuar la tasca d’afegir més i millors avantatges. “L’oferta que presentem avui és només un punt de partida que esperem que vagi en augment els propers mesos”, ha afegit Cesc Poch. En aquest sentit, la voluntat de l’ACJ és que les noves adhesions de comerços de Cambrils al Carnet Jove Municipal esperonin a d’altres comerços de la població a fer el mateix pas.

És una tasca que es continuarà fent des de l'Ajuntament de Manlleu. Tal com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de Manlleu, Eudald Sellarès, “els nostres comerciants han vist en el nou Carnet Jove de Manlleu l’oportunitat d’acostar-se a una franja d’edat on, a vegades, els és difícil d’accedir. Un bon indicador d’aquest fet és l’augment que hi hagut de comerços que han volgut participar de la iniciativa”. 

Una de les maneres per promocionar el Carnet Jove als comerços locals és la col·locació d’un distintiu a l’entrada de l’establiment, una mesura que ja podran dur a terme les noves empreses i serveis adherits aquests mesos. Aquesta actuació es complementa amb d’altres accions paral·leles, com són la millora de l’eina de geolocalització de l’APP del Carnet Jove amb una mirada local, per tal de prioritzar els avantatges del carnet que tenen al seu voltant en el moment en què facin ús del servei.


Imatges relacionades

181031 carnetjove_grup.jpg
181031 carnetjove_taula.JPG
POSTS XXSS_FB-MANLLEU.jpg

Data de modificació: 31/10/2018 13:55:39

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter