Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

22/10/2018

Torna la Manlleu Galeria d'Art amb un premi de la Generalitat sota el braç

La ciutat de Manlleu tornarà a convertir-se en un museu d’art contemporani a partir del 27 d’octubre, quan s’iniciarà la cinquena edició de la Manlleu Galeria d’Art, que comptarà amb 16 artistes emergents i reconeguts.

La Manlleu Galeria d’Art ha rebut, recentment, el Premi a la Gestió Pública de la Generalitat de Catalunya pel seu suport al teixit comercial i per la seva implicació en el desenvolupament de projectes que impulsen el model català de comerç.

Cinc anys de Manlleu Galeria d’Art. Del 27 d’octubre al 8 de gener, els locals comercials desocupats de Manlleu tornaran a apujar les persianes i s’ompliran de vida convertint-se en aparadors artístics que acolliran obres d’art contemporani en el marc de la cinquena edició de la Manlleu Galeria d’Art (MGA).

La mostra d’art proposa al visitant fer una ruta guiada pels 11 aparadors que formen la galeria i que contenen un total de 22 peces d’art, la majoria d’obra nova, de 16 artistes emergents i consolidats, 5 dels quals, de Manlleu.

“La Manlleu Galeria d’Art és un maridatge entre cultura, comerç i també turisme. Un apropament de l’art contemporani a la gent i, al mateix temps, una posada en valor dels locals comercials de Manlleu, tant dels que estan en desús (i ens serveixen com expositors), com els que estan al seu costat, funcionant. També és una bona manera per donar a conèixer Manlleu i el seu entorn”, comenta Pol Robles, d’Arkham Studio, agència creativa i organitzadors de la mostra. 

27 d’octubre, Jornada d’art contemporani

La inauguració de la mostra serà el proper dissabte 27 d’octubre. Se celebrarà una jornada d'art contemporani oberta al públic que comptarà amb xerrades sobre el procés creatiu de l’artista i performer Alba Torres i l’artista visual Jordi Lafon; un vermut, un dinar amb tots els artistes al Museu del Ter i una visita guiada per la Manlleu Galeria d'Art que acabarà amb una performance creada exclusivament per a l'ocasió a càrrec d’Alba Torres.

12.00h Presentació a càrrec de l'Ajuntament de Manlleu i Arkham Studio, a l'Ateneu de Manlleu.

12.30h Xerrada sobre "El procés creatiu" a càrrec de l'artista i performer Alba Torres, a l'Ateneu de Manlleu.

13.30h Vermut amb els artistes a l'Ateneu de Manlleu.

15.00h Dinar al Museu del Ter amb càtering a càrrec de Sambucus.

17.00h Xerrada sobre "El procés creatiu" a càrrec de l'artista visual Jordi Lafont, a Can Puget.

18.15h Visita guiada pels diferents espais de la Manlleu Galeria d'Art comentada pels artistes i comissaris. Començarà a la Sala 1 (Plaça Dalt Vila, 1)

19.30h Performance de cloenda de la jornada: "La cendra és paisatge de memòria", a la sala 11 (Carrer del Pont, 41).

La MGA, premi a la Millor Gestió Pública

La Manlleu Galeria d’Art ha rebut, recentment, el premi a la Gestió Pública dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya pel seu suport al teixit comercial i per la seva implicació en el desenvolupament de projectes que impulsin el model català de comerç.

Cinc anys de la MGA

L’any 2014 l'Ajuntament de Manlleu va detectar la necessitat d’activar i adequar els diferents espais que, a causa de la crisi immobiliària de l’última dècada i les dificultats del petit comerç davant la irrupció de les grans superfícies, estaven buits. Gràcies a la col·laboració público-privada entre l’Ajuntament de Manlleu i l’agència creativa Arkham Studio va sorgir la idea de donar un ús temporal a aquests locals i convertir la ciutat de Manlleu en una galeria d’art a peu de carrer i crear així la Manlleu Galeria d’Art, que converteix els locals en aparadors artístics donant més visibilitat als espais tancats i millorant la imatge comercial de Manlleu alhora que apropa l’art contemporani al carrer i el treu del seu lloc d’exposició i de la centralitat de Barcelona.

Els cinc anys de trajectòria han consolidat la mostra i n'han demostrat la qualitat i la professionalització, convertint-la en exemple i inspiració per a altres municipis.

L’MGA 2018 en dades

  • 11 espais
  • 16 artistes contemporanis
  • 8 disciplines artístiques
  • 22 obres exposades
  • 5 edicions de la MGA

 


Imatges relacionades

181022 MGA_programa.jpg
181022 MGA_genèric.jpg

Data de modificació: 22/10/2018 12:53:05

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter