Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

1/10/2018

Noves accions pel #repteManlleu, una campanya ambiental solidària amb l’hospital Sant Jaume

Passats 3 mesos des de la seva presentació, es demana a la ciutadania de continuar reciclant millor fins a finals d’any per destinar l’estalvi econòmic a millores de l’hospital Sant Jaume.

Ara que ja portem 3 mesos de la campanya #repteManlleu (vegeu apartat d’enllaços relacionats), es demana a la ciutadania un últim esforç per reciclar millor fins a finals d’any. Així, coincidint amb la fira del Porc i la Cervesa, es faran dues actuacions:

 • Aquesta setmana s’enviarà un fulletó recordatori a tots els domicilis (veure apartat de documentació adjunta).
 • Tots els dies de la fira a la plaça Fra Bernadí s’instal·larà una Eco-estació des d’on es resoldran dubtes o s’ampliarà la informació de com cadascú pot reciclar més i millor a casa. Totes les persones que visitin l’eco-estació rebran un petit obsequi (fins a exhaurir existències).

A finals de juny es va presentar el #repteManlleu, una campanya ambiental solidària amb l’hospital Sant Jaume que es duu a terme al municipi fins a finals d’any. Per participar-hi només cal reciclar millor:

   • Separant millor els residus a casa i llençant-los al seu contenidor: cal augmentar l’ús dels contenidors de recollida selectiva, és a dir, l’orgànic (marró), el vidre (rodó verd clar) i el multiproducte (blau i groc).
   • Reduint l’ús dels contenidors de rebuig (verd fosc): només s’hi ha de llençar una bossa petita/setmana ja que tot el seu contingut es porta a l’abocador i no es recicla.
   • Utilitzant la deixalleria: per la resta de residus com ara les fustes, càpsules de cafè, electrodomèstics, poda, runa, etc... Per fomentar-ne l’ús fins a finals d’any s’està fent una promoció que permet a les persones usuàries obtenir entrades per la piscina municipal i participar en el sorteig de 128,50€ (import de la taxa de deixalles 2018).
   • Fent ús del servei de recollida de trastos vells a domicili: és un servei gratuït però cal trucar a la deixalleria per demanar-lo (93 850 75 23).

Si separem millor les deixalles reduirem la quantitat de residus que actualment portem a l’abocador. Així l’objectiu del #repteManlleu és generar un estalvi econòmic en el tractament de residus que es destinarà íntegrament a l’hospital Sant Jaume. Es demana doncs que totes les famílies hi participin i animin també a fer-ho a amics, veïns i familiars: és fàcil, té sentit i tots hi guanyem!


Imatges relacionades

Més reciclatge

Documentació adjunta

Enllaços relacionats

Data de modificació: 01/10/2018 14:55:35

Amb la col·laboració de:
 • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter