Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

26/9/2018

Un concurs d’Instagram i un Racó Jove obren la participació al Pla Local de Joves

Amb l’objectiu de conèixer la percepció que el jovent té de la seva ciutat s’obre un concurs fotogràfic i un espai presencial de participació


El Servei de Joventut de l’Ajuntament de Manlleu posa en marxa un concurs a Instagram per conèixer la visió que el jovent té de la ciutat. Aquesta és la primera acció participativa que es desprèn del Pla Local de Joves i tindrà lloc entre el 26 de setembre i el 6 d’octubre. El dia 6, en el marc de la Fira del Porc i la Cervesa, s’habilitarà el Racó Jove, un espai de participació perquè qui ho desitgi pugui fer les seves aportacions de manera presencial. Tant les persones que participin al concurs d’Instagram com aquelles que ho facin al Racó Jove, entraran en el sorteig d’un premi de 250€ per gastar en un dels establiments de Manlleu Associació de Botiguers – MAB.

Aquestes dues accions formen part de la fase de diagnosi del Pla Local de Joves de Manlleu. Aquest és un instrument estratègic que els ajuntament tenen al seu abast per definir com hauria de ser el seu municipi en el futur en l’àmbit de la joventut. El de Manlleu es va posar en marxa el passat mes d’abril.

Com participar-hi

El concurs a Instagram tindrà lloc entre el 26 de setembre i el 6 d’octubre a les 19h. Hi poden participar les persones de Manlleu de 12 a 30 anys penjant un màxim de 5 fotografies en el seu compte obert d’Instagram. Les fotografies han de tenir l’etiqueta #manlleujove i s’han d’acompanyar de la menció a @manlleueja i d’un breu comentari on digui el motiu o el per què de la foto escollida. El tema de les fotografies és lliure però han de respondre a una de les preguntes següents:

  • Com és el teu dia a dia a Manlleu?
  • Què t’agrada o què et preocupa?
  • Quines coses es podrien millorar?

Les bases del concurs es poden consultar al següent enllaç:
http://www.manlleu.cat/descobrir/premis-i-concursos.htm

La segona acció que es proposa per recollir la visió del jovent de Manlleu és de tipus presencial i consisteix a participar al Racó Jove. Aquest espai s’habilitarà el dia 6 d’octubre a la tarda al costat del punt informatiu de la Fira del Porc i la Cervesa. Totes les persones joves que desitgin aportar la seva visió sobre què els preocupa sobre la ciutat, què els agrada i què necessita la gent jove de Manlleu ho podran fer adreçant-se a aquest espai abans de les 19 h.

Entre totes les fotografies i aportacions rebudes se sortejarà un val de 250€ per gastar en un dels establiments de Manlleu Associació de Botiguers – MAB. La persona guanyadora es donarà a conèixer el dia 6 d’octubre al voltant de les 20h a la Plaça Fra Bernadí. 

El Pla Local de Joves de Manlleu

Aquest Pla Local de Joves s’emmarca en les polítiques de joventut de la Generalitat i busca definir les actuacions que tinguin a veure amb el jovent de Manlleu a partir de quatre dimensions: qualitat, participació, transformació i integralitat.

Actualment el Pla Local de Joves es troba a la fase de diagnosi. El que es busca amb la diagnosi és fer una fotografia de la realitat actual dels i les joves de Manlleu per conèixer com viuen, veuen i senten la ciutat. Va començar a l’abril i es preveu que acabi a principis d’octubre. Les accions que s’han realitzat des del mes d’abril en el marc de la diagnosi són les següents:

  • Anàlisi de la realitat juvenil en termes socioeconòmics i anàlisi de les polítiques juvenils municipals.
  • Constitució d’un grup motor amb una quinzena de joves. L’objectiu d’aquest grup motor és treballar alguns aspectes organitzatius de la diagnosi i contribuir a arribar al màxim possible de joves.
  • Realització d’un taller amb el personal tècnic municipal que d’alguna manera o altra treballa amb les persones joves: policia de proximitat, serveis territorials, servei d’educació, servei d’ocupació, servei d’esports, servei de joventut, servei de participació i serveis socials.
  • Realització de 10 entrevistes en profunditat a 10 persones joves i tècnics municipals.

L’elaboració del Pla Local de Joves no acaba aquí. Un cop finalitzada la fase de diagnosi es donarà pas a la fase de disseny, que a grans trets donarà lloc a l’elaboració de propostes concretes i al debat amb el jovent de la ciutat entorn uns eixos temàtics que sorgiran durant la fase de diagnosi.

 


Imatges relacionades

180925 joves cartell concurs instagram.jpg

Data de modificació: 26/09/2018 09:31:25

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter