Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

25/9/2018

La segona edició del programa ocupacional 30 Plus ha permès la contractació de 35 persones de 15 municipis de la comarca

L’OPE Manlleu, que lidera aquest programa d’àmbit comarcal, ha presentat els resultats del 30 Plus 2017-18

El 30 Plus és un programa ocupacional que incentiva la contractació de persones aturades majors de 30 anys i amb nivell formatiu baix. És un programa d’àmbit comarcal subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Empleo i Seguridad Social. Per segon any consecutiu l’ha liderat l’Oficina de Promoció Econòmica (OPE) de l’Ajuntament de Manlleu tot i que se n’han beneficiat empreses i treballadors/es de tota la comarca.

El 30 Plus permet a les empreses subvencionar part del cost de contractació d’un/a treballador/a de més de 30 anys. La persona contractada, a més, rep una formació específica a mida del lloc de treball que ocupa. Des del Servei d’OPE Feina es fa la cerca d’ofertes i candidatures i s’acompanya a les empreses en tot el procés.

El passat 20 de setembre es va fer a Manlleu el balanç de la segona edició del programa amb la presència dels diferents Serveis Locals d’Ocupació de la comarca. Durant l’any s’han fet els 35 contractes previstos dins del programa. 17 són persones de més de 45 anys, la majoria amb estudis primaris o cicles formatius. 18 d’ells han estat homes i 17 dones. Les empreses participants han estat principalment petites i mitjanes empreses dels sectors de la indústria i el comerç. 15 dels contractes realitzats (un 43%) han estat indefinits. Pel que fa a la ubicació geogràfica de les empreses, la majoria són de Manlleu i Vic i també hi ha empreses de 10 poblacions més. Les persones contractades també provenen principalment de Manlleu (11) i Vic (5) i la resta provenen de 13 municipis d’Osona. Les feines desenvolupades per les persones contractades són principalment de peonatge i administratives.

La valoració d’aquest programa és molt positiva per part de l’OPE Manlleu i ja s’ha fet la sol·licitud d’una tercera edició pel 2018-19 que encara està pendent d’atorgament. L’ajuntament combina aquest programa amb un altre similar, el FEM Ocupació per a joves, dirigit a persones d’entre 16 i 30 anys. Aquest programa, d’àmbit més local, ja ha esgotat pràcticament tots els contractes disponibles


Imatges relacionades

180925 30+ foto presentació resultats.jpg
180925 30+ infografia resum.jpg

Data de modificació: 25/09/2018 09:43:29

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter