Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

20/9/2018

L’Ajuntament de Manlleu dona impuls a les pràctiques a empreses d'alumnes de secundària

A partir d'aquest curs l’ajuntament centralitza les pràctiques a empreses de tots els centres de secundària del municipi, gràcies al treball conjunt entre els serveis d’Educació i d’Ocupació de l’OPE


Amb l’inici d’aquest curs escolar, l’Ajuntament de Manlleu ha donat un impuls a les pràctiques a empreses dels alumnes del segon cicle de Secundària de Manlleu (3r i 4t d’ESO). L’ajuntament ha iniciat un treball conjunt entre els serveis d’Ocupació i d’Educació de l’àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica per ajudar els centres educatius a cercar les empreses adequades pels diferents perfils d’alumnes, gestionar les ofertes i fer-ne el seguiment.

Aquest contacte amb el món laboral dels alumnes de Secundària és possible gràcies al conveni Acadèmic-Laboral signat entre el Departament d’Ensenyament i l’ajuntament durant el curs 2003-04 i que s’ha renovat fins a l’actualitat. Durant el curs passat, 2017-18, un total de 47 alumnes es van beneficiar d’aquest projecte, amb la col·laboració d’empreses o serveis públics de Manlleu.

Aquesta modalitat de pràctiques permet a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO fer un primer contacte amb el món laboral dins de l’horari educatiu, fins a un màxim de 12 hores setmanals. Va adreçat principalment a nois i noies amb dificultats acadèmiques però amb competències en altres àmbits i disposició pel treball. Des del servei d’Ocupació de l’OPE es busquen empreses que estiguin disposades a acollir-los fent un intercanvi d’aprenentatge. A canvi, l’alumne/a oferirà ajuda a les feines que l’empresa necessiti, sempre sense utilitzar màquines perilloses.

L’Ajuntament, els centres educatius, l’alumnat i les seves famílies agraeixen la col·laboració de les empreses, ja que són una ajuda tant en la formació acadèmica i laboral dels joves, com en el seu creixement com a persones. El fet de poder compaginar els seus estudis amb unes pràctiques dins de l’horari educatiu els ajuda a millorar hàbits importants com la puntualitat, la justificació d’absències, el respecte pel material, l’atenció amb les persones, l’organització i la responsabilitat.


Imatges relacionades

OPE Manlleu

Data de modificació: 20/09/2018 17:59:37

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter