Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

31/7/2018

Èxit de l’activitat d’estiu per a joves ‘FutbolNet’, un programa de treball en valors a través de l’activitat física i l’esport

Des del 25 de juny al 19 de juliol, una mitjana de 45 joves de Manlleu d’entre 12 i 17 anys han participat en l’activitat FutbolNet


FutbolNet és la metodologia que utilitza la Fundació Barça en el seu programa d’inclusió social on treballa els valors a través de l’esport, que per segon estiu consecutiu s’ha portat a terme pels joves manlleuencs. Es tracta d’una iniciativa que suposa el treball conjunt del projecte #Invulnerables, de la Fundació Projecte i Vida, l’Àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública i Consum, el Servei de Joventut i el Servei d’Esports de l’Ajuntament de Manlleu i també ha comptat amb la col·laboració de Caixabank.

Durant les 4 setmanes de funcionament del programa de la Fundació Barça s’ha seguit la metodologia FutbolNet basada en els 3 temps: primer es dialoga per consensuar les regles, després es juga un partit i a continuació es fa una xerrada per valorar el joc i els comportaments. La metodologia incideix en la cooperació - per tal de promoure els valors i la inclusió de tothom a través del joc - i en el rol dels educadors com a referent. Amb aquestes premisses es desenvolupen diferents formes i situacions de joc en què el treball dels valors propis de l’esport fan aflorar diferents problemàtiques, possibilitant experiències significatives pels joves participants.

La iniciativa ha tingut una molt bona acceptació entre els i les joves de Manlleu. Enguany s’han esgotat les places ofertades - una seixantena - i força joves han quedat en llista d’espera.

La valoració final després de les 4 setmanes de programa ha estat molt positiva, observant i constatant que els objectius del programa es compleixen en la seva pràctica totalitat. La millora d’aspectes relacionals, d’inclusió, de comportament o de cultura de l’esforç han demostrat la importància d’aquestes iniciatives esportives que compten amb un important contingut social, pedagògic i de salut.


Imatges relacionades

180731 Futbolnet.jpg

Data de modificació: 03/08/2018 10:59:47

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter