Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

26/7/2018

El Mercat municipal de Manlleu estrena un sistema freecooling de refrigeració natural inclòs en la reforma de la climatització que s’està duent a terme

El funcionament dels primers 15 dies del nou sistema de freecooling es valora molt positivament.

Des de principis de juliol el mercat municipal de Manlleu compta amb un sistema extra de refrigeració natural o freecooling. Aquest sistema consta de 6 ventiladors insonors que s’han instal·lat al sostre del mercat i un seguit de comportes automàtiques que s’obren o tanquen per aprofitar la temperatura més fresca de l’ambient exterior. Tot això es regeix per un sistema domòtic en base a sondes de temperatura. Cadascun dels ventiladors té una capacitat per remoure 4.500 m3 d’aire/hora.

Quan la temperatura exterior és més baixa que la de dins del mercat les comportes s’obren i els ventiladors expulsen cap a fora l’aire calent generat per les màquines de les diferents parades (40 kW constants de calor dia i nit) i permet l’entrada d’aire fred exterior. Això succeeix cap al vespre quan l’activitat del mercat s’atura i també durant tota la nit i matinada (veure apartat d'imatges relacionades).

Aquest sistema permetrà assolir un important estalvi energètic, doncs amb anterioritat el sistema de climatització havia de funcionar des de primera hora del matí per refredar l’edifici de la calor acumulada pel funcionament de la maquinària durant les hores de tancament del mercat.

La instal·lació del sistema de freecooling forma part d’una inversió més gran de climatització general del mercat municipal que es farà al llarg de tot l’any 2018 i que té un cost superior als 300.000€.


Imatges relacionades

Domotització M Mpal

Data de modificació: 26/07/2018 14:35:42

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter