Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

17/7/2018

Pere Portabella, cineasta i activista polític català, visita Manlleu amb motiu del Manlleu Film Festival

El passat diumenge 15 de juliol, en el marc de l’acte de cloenda del Manlleu Film Festival 2018, es projectà el documental “El sopar” de Pere Portabella, i es va comptar amb la presència del director. Portabella va visitar també l’Ajuntament de Manlleu, on a petició de l’alcalde va escriure unes paraules al Llibre d’Or de la ciutat.

L’edició d’enguany del Manlleu Film Festival ha estrenat ubicació i format, al costat del riu, a l’exterior del Museu del Ter. Durant els quatre dies que ha durat el festival, més de 500 persones han passat per les sessions i tallers. 

En el transcurs de l’acte de cloenda del Manlleu Film Festival es va fer públic el palmarès de la 16a edició que ha estat el següent:  

El jurat del Manlleu Film Festival 2018 format per Judith Colell, Maria Forga i Ariadna Ribas, ha decidit fer una Menció Especial al curtmetratge I THINK I HAVE A CRUSH ON YOU, de la directora sueca Maria Eriksson-Hecht, per ser un tema d’especial transcendència (assetjament a la xarxa) i contribuir a la necessària conscienciació sobre aquest problema d’una manera elegant, artística i impactant. 

Finalment, però, el jurat ha decidit atorgar el Premi de la Categoria Internacional, per la seva denúncia feminista i crítica social, units a una impactant estètica hiperrealista, al curtmetratge gallec MATRIA, d’Álvaro Gago. 

En la Categoria Nacional, premi patrocinat per Novatilu, el jurat del festival ha decidit premiar el curtmetratge CUCLI de Xavier Marrades, per la seva mirada poètica i honesta, i per descobrir-nos una història d’amor d’estranya bellesa de les que donen sentit al cinema. 

El jurat d’aquesta edició ha concedit el premi del concurs #MoltCurtMFF 2018, patrocinat per Fastel, a CONNECTATS de Marc Andreu. 

La menció del Públic, atorgat a partir de les votacions dels espectadors a totes les pel·lícules del festival, s’ha concedit al film TERRAFORM de Sil Van der Woerd i Jorik Dozky. 

Compartim amb vosaltres com a arxiu adjunt a la notícia el text que Pere Portabella va escriure al Llibre d’Or de la ciutat de Manlleu.

 


Imatges relacionades

180717 signatura_Portabella.jpg
180717 Agraïment a Manlleu_Pere Portabella_imatge2.png

Data de modificació: 17/07/2018 13:58:55

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter