Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

12/7/2018

La Diputació de Barcelona ampliarà la carretera BV-5224 (La Miranda) d'accés a Manlleu

La BV-5224 coneguda com a carretera de la Miranda i que dona accés a Manlleu des de la C-37 i Torelló, s’ampliarà fins a disposar d’una plataforma de nou metres d’amplada, amb dos carrils de tres metres i vorals d’un metre i cunetes, el que permetrà una major seguretat en la circulació. El projecte ha estat presentat aquest dimecres pel diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, acompanyat de l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, al costat de la mateixa carretera.

El projecte de millora de la carretera BV-5224 han estat dissenyades per millorar la seva seguretat, de forma que al llarg de tot el tram disposi de visibilitat i amb un traçat en planta i alçat per permetre una velocitat de projecte de 70 km/h.

El diputat Jordi Fàbrega ha volgut  ressaltar al importància d’aquesta actuació: «Es tracta d'una carretera considerada d’alt risc de sinistralitat per EuroRap, i que suporta una intensitat de 7.617 vehicles diaris, el 9 % dels quals son vehicles pesants, el que suposa quatre vegades més que una carretera convencional de les seves característiques».

Jordi Fàbrega també ha anunciat que en aquests moments el projecte es troba en procés de licitació, amb un pressupost que supera el milió d'euros (1.099.000 euros) i un termini d’execució de sis mesos. Segons Fàbrega «la previsió és que les obres s’iniciïn la primavera de 2019 i estiguin acabades a finals del mateix any».

Actualment, aquest tram de carretera, que té una longitud d1,6 km des de la rotonda de sortida de Manlleu fins a l’enllaç amb la C-37, té un ferm de sis metres d’amplada, sense vorada i amb dues corbes d’un radi de més de 60º, el que suposa un major risc d’accidentabilitat. En aquest sentit, Fàbrega ha justificat aquesta intervenció de molt necessària, però que no s’ha volgut fer coincidir amb l’actuació que s’està fent a l’altra extrem de la població, com és el pont de Can Molas, i que ha suposat una major complexitat en la mobilitat de Manlleu.

 


Imatges relacionades

180711 RP_obres_miranda1.JPG

Data de modificació: 12/07/2018 08:34:35

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter