Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

29/6/2018

Avís preventiu per nivells elevats d'ozó troposfèric: 29/06/2018

Es recomana a les persones més vulnerables (persones amb malalties cardíaques o de l’aparell respiratori, nadons, nens en edat preescolar i dones embarassades) que redueixin les activitats que suposin esforços corporals intensos realitzades a l'aire lliure.

Segons el preavís del Servei de Vigilància i Control de l’Aire, el 29/06/2018 és possible que es superi el llindar d'informació d’ozó troposfèric (180 µg/m³) a Manlleu ja que l’avís afecta a tota la zona de qualitat de l’aire de la Plana de Vic (ZQA 6). Pel proper cap de setmana les temperatures es preveuen altes i per això es demana seguir els mateixos consells. 

Per reduir l’exposició a l’ozó troposfèric i als possibles efectes sobre la salut d’aquest contaminant, es recomana a les persones més vulnerables a aquests efectes (persones amb malalties cardíaques o de l’aparell respiratori, els nadons, els nens en edat preescolar i les dones embarassades) que redueixin les activitats que suposin esforços corporals intensos, realitzades a l'aire lliure, durant el període que se superi el llindar d’informació i que les evitin en cas de superació del llindar d’alerta.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es recomana als centres d’ensenyament, establiments residencials per a les persones grans i entitats que organitzen activitats per a infants, gent gran o activitats esportives al nostre municipi que renunciïn a fer activitats que suposin esforços corporals a l'aire lliure durant les hores previstes de superació del llindar d’informació d’ozó (12-18h).

En les properes hores es confirmarà si se supera o no aquest llindar. En cas d'haver-hi superació tota la informació apareixerà a la pàgina web del Departament de Territori i Sostenibilitat (vegeu l'apartat d'enllaços relacionats) i a l’aplicació per a mòbils Aire.cat.

Per qualsevol dubte o aclariment referent amb els nivells d'ozó troposfèric, es pot consultar el tècnic de guàrdia trucant al 93 4445085 (de dilluns a divendres). En cas de dubtes sobre el vostre estat de salut a causa de la qualitat de l'aire, contacteu amb 061 CatSalut Respon.

Per a més informació general sobre l’ozó troposfèric vegeu l'apartat d'enllaços relacionats.   


Data de modificació: 29/06/2018 10:29:05

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter