Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

18/6/2018

El Consell de la Infància clou el seu mandat amb una proposta d'activitats per la Festa Major

El Consell Municipal de la Infància de Manlleu es va posar en marxa amb l'inici del present curs escolar i deixa al seu pas dues activitats per a la franja de 12 anys.

El primer Consell Municipal de la Infància de Manlleu es va posar en marxa amb l'inici del curs escolar 2017-2018. Aquest Consell està format per representants de l’ajuntament i per un alumne representant de cada línia de sisè curs de les escoles de Manlleu, tot i que també incorpora sessions a les aules amb el conjunt d’alumnes de sisè de la ciutat.

El primer encàrrec que el Consell va assumir va ser fer una proposta de millora del passeig del Ter. Es va treballar a través dels pressupostos participatius i com a resultat el Consell va proposar una activitat de bosc d’aventura. L’activitat, que en paraules d’una regidora infantil expressa la mancança al municipi d’activitats per la franja d’edat al voltant dels 12 anys, va tenir lloc el darrer cap de setmana de maig i en van gaudir més de 250 nens i nenes entre 10 i 14 anys.

Finalitzat aquest primer encàrrec, el Consell va assumir-ne un de nou centrat en millorar la Festa Major aportant propostes d’activitats per al seu grup d’edat. Aquest encàrrec es va treballar a partir del mes de febrer amb tot l’alumnat de sisè a través d’una enquesta i posteriorment una priorització. De febrer a març els nens i nenes de sisè van proposar més de 80 activitats. Aquestes es van organitzar en sis grups temàtics diferents - culturals, jocs, d’aventura, esports individuals, esports en grup i activitats relacionades amb la natura – i a l’abril van prioritzar-los a través d’un exercici a les aules sortint escollit el grup d’activitats relacionat amb els jocs.

Durant la sessió del Consell de la Infància celebrada el 17 d’abril els regidors i regidores infantils van treballar per concretar el mandat dels seus companys de sisè tot definint aquesta activitat de Festa Major relacionada amb els jocs. Acabada la sessió, des de l’ajuntament es va emplaçar als regidors i regidores infantils a la propera sessió del Consell (juny) per fer-los el retorn sobre la concreció de l’activitat dins del programa de Festa Major.

Finalment, el divendres 15 de juny va tenir lloc la darrera sessió del Consell per aquest curs escolar. En aquest marc l’Alcalde i la Regidora de Participació Ciutadana van felicitar als regidors infantils per la feina feta. A continuació, la tècnica de participació ciutadana els va explicar que l’activitat que van proposar tindrà lloc el dijous 16 d’agost de 18 a 20:30h a la zona de l’embarcador. Pel que fa al contingut, els va detallar que la seva proposta es concretarà en tres grups d’activitats:

  •  Jocs tradicionals: activitat de “mata-conills”, joc del mocador, l’amagada i taller de bijuteria amb material alternatiu.
  •  Jocs d’aigua: tobogan aquàtic i guerra d’esponges o de globus d’aigua.
  •   Fi de festa: bingo infantil i mini-disco.

Abans de cloure la sessió - i per extensió el mandat del primer Consell Municipal de la Infància - els regidors i regidores infantils van fer una valoració personal del que havia suposat l’experiència per a ells i elles. Tots ho van valorar com una experiència positiva i molts van destacar que havia suposat un aprenentatge i una ocasió per poder dir la seva opinió i decidir per sí mateixos sobre temes que els afecten.També van fer algunes propostes de temes a tractar als futurs regidors infantils.

Podeu escoltar aquí mateix un resum de les seves intervencions.

 


Imatges relacionades

Cloenda del Consell de la Infància 2017-2018

Data de modificació: 19/06/2018 11:19:23

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter