Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

14/6/2018

Arriba la 32a edició del Festival Flamenco de Manlleu

El Festival serà el dissabte dia 16 de juny a 2/4 de 10 del vespre a l’Espai Rusiñol.

L’ACA Peña Flamenca de Manlleu ha programat un cartell al detall amb dues veus molt diferents però que s’uneixen en l’art de transmetre el sentiment al públic. 

En  primer lloc, i com a cap de cartell, Julián Estrada, nascut a Puente Genil (Córdoba) i que actualment es troba en un dels millors moments de la seva carrera musical. Estrada compta amb un palmarès abundant a les seves vitrines entre els quals destaquen els dos Premis Nacionals de Córdoba. Un dels cantaors grans, que amb només 50 anys ja té dues “Peñas” al seu nom. Aquest vincle amb les penyes és un dels factors que el fa ser tant estimat entre els aficionats al “cante”, ja que sempre ha confiat en elles, per la feina de divulgació que fan. Es diu que és un cantaor amb un cante llarg i profund, que aixeca al públic amb la seva gran i poderosa veu, però al mateix temps omple de sensibilitat. A dia d'avui és un dels cantaors amb més projecció i comparteix cartell amb els artistes que omplen el circuit Andalús de Festivals i també fora de la pròpia Andalusia. 

En segon lloc, Ginesa Ortega posa la cirereta al festival amb un cante realment potent. Encara que va néixer a França, aquesta cantaora catalana d'origen gitano va viure des dels pocs mesos d'edat a Cornellà de Llobregat (Barcelona), canta amb “rajo” i “jondura” i es lliura apassionadament al flamenc des dels dotze anys d'edat. Formada artísticament a Catalunya, en un cante clàssic de base, té una gran versatilitat i s'interessa també pels sons del jazz. La seva passió per la música l’ha portat a estudiar nous horitzons interessant-se pel teatre musical. Això l’hi ha permès treballar a llocs emblemàtics com el Teatre Lliure, amb artistes com Joan Manel Serrat o la Fura del Baus entre d’altres. Ortega, una apassionada dels escenaris que arriba a Manlleu per retrobar-se amb el seu cante més pur. 

A la guitarra, el també cordovès Manuel Silveria serà l’encarregat d’acompanyar als dos cantaors. Es tracta d’un guitarrista consolidat,  considerat un dels millors guitarristes de l’actualitat. Un entès de la guitarra que fa meravelles amb les seves mans, amb un toque sec i intens. 

Per acabar els quadres de ball de l’escola de ball de la Peña acabaran de tancar la vetllada.


Imatges relacionades

Festival Flamenc2018

Data de modificació: 14/06/2018 13:23:47

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter