Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

16/5/2018

Els 75 anys de l’aplec de Manlleu amb l’estrena d’una sardana de Marc Timón.

L’aplec tindrà lloc el dissabte 26 de maig a la plaça Fra Bernadí i la part musical anirà a càrrec de les cobles Mediterrània i Jovenívola de Sabadell.
La prèvia serà el dijous 24 de maig amb la presentació del llibre “Això no és una biografia de Pep Ventura” i del disc “Pep Ventura. La música romàntica a Figueres” a càrrec de la musicòloga Anna Costal.

La celebració dels 75 anys de l’aplec començarà el dijous 24 de maig a 2/4 de 8 de la tarda a la Llibreria Contijoch amb la presentació del llibre “Això no és una biografia de Pep Ventura” i del disc “Pep Ventura. La música romàntica a Figueres” a càrrec de l’autora i musicòloga Anna Costal. Curiosament la mare de Pep Ventura, el gran renovador de la sardana, era filla de Manlleu.

El dissabte 26 de maig a les set de la tarda començarà el 75è aplec de la sardana. Un any més l’escenari serà la plaça Fra Bernadí i comptarà amb

 

les cobles Jovenívola de Sabadell i Mediterrània, ja habituals en aquest acte. Les dues formacions oferiran un ampli repertori de sardanes de compositors catalans de renom com Joaquim Serra, Vicenç Bou, Jordi Paulí, Carles Santiago, Lluís Alcalà o Enric Ortí, entre d’altres. De les 17 sardanes que s’interpretaran una serà interpretada de forma conjunta per les dues cobles, en aquest cas serà la sardana “Bandera d’aplec” de Ricard Viladesau, amb motiu del centenari del seu naixement.

Com a novetat d’aquest aplec destacar que la setena sardana serà una estrena. L’Agrupació ha fet l’encàrrec al polifacètic i renovador compositor castelloní, però resident als Estats Units, Marc Timón. Cal dir que l’aplec de Manlleu ha estat reconegut amb el Premi a la Continuïtat pels Premis Capital de la Sardana, un premi que es recollirà a la tardor a Montblanc, Capital de la Sardana 2018.

Aquesta edició tornarà a comptar amb la participació dels alumnes de la 8a campanya de la sardana a l’escola. Un programa on cada any més de

500 alumnes de 3r i 4t de primària dels centres educatius de Manlleu coneixen la sardana. Com que aquest 2018 se celebren els 100 anys del naixement i els 25 de la mort de Jaume Pons, la cinquena sardana “Petits Ocellets” serà ballada per una part d’aquests alumnes.

En el transcurs de l’aplec hi haurà un servei de bar així com una botifarrada popular i activitats infantils programades.

L’aplec, organitzat per l’Agrupació Sardanista Manlleuenca, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Confederació Sardanista de Catalunya i la Comissió d’Aplecs de les Comarques Barcelonines.

 

Per a més informació: Imma Pujol

Presidenta de l’Agrupació Sardanista Manlleuenca

manlleusardanes@gmail.com Tel. 649 167 091


Data de modificació: 16/05/2018 08:41:01

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter