Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

16/4/2018

Manlleu inicia el seu Pla Local de Joves

La primera fase del pla és la diagnosi, i per tirar-la endavant s’han fet tres accions: una anàlisi de les dades socioeconòmiques relacionades amb la gent jove del municipi, un recull dels plans i projectes adreçats a la gent jove impulsats des de l’ajuntament i la constitució d’un grup motor de joves.

Aquest 2018 l’Ajuntament de Manlleu ha posat en marxa el Pla Local de Joves. Un pla local de joves és l’instrument estratègic que els ajuntaments tenen al seu abast per pensar amb els i les joves de la ciutat com hauria de ser Manlleu en el futur. També serveix per planificar amb ells una sèrie d’accions, programes i recursos adreçats a la gent jove. El resultat és un document - fet a partir de les aportacions dels i les joves de Manlleu - que defineix les polítiques locals de joventut, en aquest cas per al període 2018-2022. 

Aquest pla es desenvoluparà en diferents fases i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. La primera d’aquestes fases és la diagnosi, que és una anàlisi actual de la realitat juvenil i de les polítiques de joventut vigents al municipi. En definitiva és una fotografia de la realitat que viu la gent jove, de les seves necessitats i dels recursos que tenen al seu abast. Un cop finalitzada la diagnosi, previsiblement al juny, es donarà pas a la definició compartida d’accions. 

Per tirar endavant aquesta diagnosi s’han fet tres accions: una anàlisi de les dades socioeconòmiques relacionades amb la gent jove del municipi, un recull dels plans i projectes adreçats a la gent jove impulsats des de l’ajuntament fins a dia d’avui i s’ha constituït un grup motor de joves. 

El grup motor és un espai de debat, seguiment i avaluació del procés de redacció i execució del Pla Jove. Està format per un grup de joves amb perfils diversos i té la funció de representar els diferents col·lectius de joves que hi ha a la ciutat i també fer d’antena per animar a la resta de joves de Manlleu a participar en les diferents accions previstes – més enllà del grup motor – per elaborar el Pla Jove, ja que en un segon moment es buscarà ampliar la participació a tot el jovent del municipi. 

El divendres 6 d’abril a la tarda va tenir lloc a Can Puget la primera reunió del grup motor. Va comptar amb la participació d’una dotzena de joves, del regidor de Joventut Eudald Sellarès, de l’equip tècnic de Diputació encarregat del projecte i de l’equip tècnic del Servei de Joventut de l’ajuntament. L’equip tècnic va presentar als joves el pla de treball previst i es va generar un primer espai de debat al voltant de les necessitats dels i les joves de Manlleu. 

Des d’ara fins el mes de juny està previst fer una sèrie d’entrevistes en profunditat tant a representants polítics com a personal tècnic municipal i a diferents joves. També fer un taller participatiu amb personal tècnic municipal, una segona reunió del grup motor, un concurs a Instagram i un Fòrum Jove oberts al conjunt de gent jove de la ciutat. Amb tota la informació que es reculli s’elaborarà aquesta fotografia de la realitat juvenil a Manlleu, que serà el punt de partida per dissenyar posteriorment actuacions de millora.

 


Imatges relacionades

180416 reunió_pla_joves.jpg

Data de modificació: 16/04/2018 13:52:05

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter