Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

13/4/2018

Totes les càpsules de cafè s’han de dur a la deixalleria!

Siguin de la marca que siguin i pel fet de contenir varis materials la seva via de reciclatge és dur-les a la deixalleria.

El 13/04 al matí un grup de 1r d’ESO de la Salle ha visitat la deixalleria per conèixer el funcionament de la instal·lació i també les tipologies de residus que s’hi separen. De tota la visita el que els ha sobtat més és descobrir que les càpsules de cafè són un dels residus que s’han de portar a la deixalleria i que ¾ parts del grup escolar en produeixen a les seves llars. Les càpsules de cafè (amb independència de la marca que siguin) s’han de dur a la deixalleria pel fet que contenen diversos materials: d’una banda estan fetes de plàstic o metall i de l’altra contenen el marro del cafè (orgànic). Per ajudar a donar-ho a conèixer a la població els ha semblat bé de fer-se una foto en aquesta part de la instal·lació (veure apartat d’imatges).

Durant la visita han après que la deixalleria està pensada perquè qualsevol família hi porti gratuïtament tots aquells residus que no tenen cap contenidor exprés al carrer, ja sigui perquè són molt voluminosos o bé tòxics. Alguns exemples són els mobles i trastos vells, olis de cuina o de motor, electrodomèstics, ferralla, runa, pintures, petits aparells, ordinadors, així com una llarga llista fins a arribar a més de 40 categories de residus diferents.

Per als mobles i trastos vells de gran volum també s’ofereix un servei gratuït de recollida a domicili: El servei de recollida és setmanal però cal trucar al telèfon 93 850 75 23 (deixalleria) i/o sol·licitar-lo a través de la web www.manlleu.cat per acordar el dia de recollida.


Imatges relacionades

1r ESO la Salle - 23-04-2018.jpg

Data de modificació: 13/04/2018 14:09:51

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter