Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

13/3/2018

La Biblioteca de Manlleu commemorarà el Dia Mundial de la Poesia amb El Silenci dels Haikus

El dia 21 de març, a les 19:30h, es farà un recital de poesia amb acompanyament de cal·ligrafia tradicional japonesa. El recital anirà a càrrec de Josep Solano, Montse Llorens i Sergi Oliva, i el presentarà Ester Rovira. En el transcurs del recital Josep M. Roma escriurà amb cal·ligrafia tradicional japonesa algun haiku i explicarà el significat d’alguns ideogrames.

La Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA organitza, el proper dimecres dia 21 de març, un recital de haikus per commemorar el Dia Mundial de la Poesia (#DMP18). El recital anirà a càrrec de Josep Solano, Montse Llorens i Sergi Oliva, i el presentarà Ester Rovira. En el transcurs del recital Josep M. Roma escriurà amb cal·ligrafia tradicional japonesa algun haiku i explicarà el significat d’alguns ideogrames. Josep Solano i Montse Llorens seleccionaran alguns poemes propis fets amb aquest tipus d’estrofa, i Sergi Oliva llegirà una selecció de haikus tradicionals dels grans mestres japonesos. 

El haiku és una estrofa d'origen japonès formada per disset síl·labes mètriques, repartides en tres versos segons l'esquema 5-7-5, que constitueix la primera part d'una tanka.  Aquest tipus d’estrofa ha inspirat diversos poetes catalans del segle XX i XXI.  El haiku vol retenir poèticament un instant d’embadaliment del poeta mentre contempla la natura. 

Josep Solano, poeta de Montcada i Reixac és autor, entre d’altres, del llibre d’haikus  Estacions, editat l’any 2017. Montserrat Llorens, poeta d’El Brull, resident a Manlleu, ha conreat també els haikus en diversos llibres, destacant sobretot la “plaquette” Finestra, editada a Girona l’any 2011 dins la col·lecció Senhal, amb il·lustracions de Berta Cabanas. Sergi Oliva, escriptor de Manlleu i filòleg oferirà una visió transversal d’aquest gènere. Josep M. Roma, director del Servei d’Audiovisuals de la UVIC durant 30 anys, apassionat pel món oriental sobretot des de la seva jubilació, s’ha format en pintura, escultura, sumi-e (pintura tradicional japonesa), giotaku (tècnica japonesa) i shodō (cal·ligrafia tradicional japonesa), lligades aquestes últimes a la filosofia zen, a la Casa Àsia de Barcelona. 

El Dia Mundial de la Poesia a Catalunya es coordina des de la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració entre d’altres de les biblioteques catalanes. http://www.lletrescatalanes.cat/ca/programes/dia-mundial-de-la-poesia


Imatges relacionades

180313 Cartell Haikus.jpg

Data de modificació: 13/03/2018 09:50:40

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter