Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

7/3/2018

Una ecoestació sobre la recollida selectiva obre la 14a edició de la Setmana Ambiental de Manlleu

Enguany la Setmana Ambiental es celebra a Manlleu del 12 al 16 de març i inclou activitats adreçades a diversos públics. Només en l’àmbit escolar prop d’un miler d’alumnes faran activitats de coneixement i millora del medi de diferents temàtiques.

Del 12 al 16 de març es celebrarà una nova edició de la Setmana Ambiental a Manlleu. S’hi realitzaran activitats adreçades als diversos públics, escolars, famílies i empreses. Només en l’àmbit escolar prop d’un miler d’alumnes faran activitats de coneixement i millora del medi de diferents temàtiques.

Les activitats començaran el dilluns 12 de març a la plaça Fra Bernardí. Coincidint amb el mercat setmanal hi haurà instal·lada una ecoestació, on s’hi podran fer activitats per aprofundir sobre la recollida selectiva i obtenir una bossa de promoció dels mercats (unitats limitades). L’ecoestació continuarà estant a la plaça cada matí de 9 a 13h, del dimarts 13 al divendres 16 de març, i també oferirà tallers a grups escolars de cicle mitjà i superior de primària. 

El dimarts 13 de març a la tarda alumnes de La Salle representaran un conte ambiental a les dues escoles bressol municipals. 

El dimarts 13 i el dimecres 14 de març al matí més de 250 alumnes d’ESO faran activitats de coneixement i millora al bosc de ribera del Gelabert.

El dijous 15 de març al matí, a la deixalleria, s’hi farà la recollida de residus especials adreçada a empreses (per participar-hi cal haver-ho comunicat prèviament). Es tracta de residus amb un elevat poder contaminant i d’aquí la importància de gestionar-los correctament.

El dijous 15 de març matí i tarda i el divendres 16 de març al matí, als horts de Can Sanglas, més de 180 alumnes de primària coneixeran el projecte de voluntariat i horticultura ecològica destinat a abastir el Sarró i plantaran diverses verdures de temporada.  

A part de totes aquestes activitats al Museu del Ter es podrà visitar l’exposició "LIFE Migratoebre i el tram baix del riu Ebre”. Aquesta  exposició s’ofereix tan a les escoles de primària i instituts com a la població, i tracta sobre els diferents trams d’un riu, la biodiversitat i els problemes ambientals agafant l’Ebre com a exemple.

Durant la Setmana Ambiental de Manlleu, es concentra part de l’oferta d’activitats i recursos ambientals als centres escolars, que a banda de les activitats esmentades fan sortides i reben materials per treballar diversos temes a l’aula.  

La Setmana Ambiental de Manlleu l’organitza el Servei de Medi Ambient de l’ajuntament i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – UVIC-UCC.


Imatges relacionades

180307 Cartell_setmana_ambiental_2018.JPG

Data de modificació: 07/03/2018 13:39:00

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter