Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

26/2/2018

L’escriptor Rafael Vallbona, Premi BBVA Sant Joan 2017, visita la Biblioteca de Manlleu

El proper dijous, 1 de març, a les 19.30 h, l’Auditori Fundació Antiga Caixa Manlleu (Pont, 16-18 baixos) acull el Club de lectura de la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA. En aquesta ocasió es comentarà la novel·la La casa de la frontera, de l’escriptor Rafael Vallbona, qui mantindrà una conversa sobre l’arrelament i els vincles familiars amb Núria Beitia, psicòloga i magistrada en Estudis de les Dones a Duoda-UB.

En aquesta ocasió en el marc del Club de lectura es comentarà la novel·la La casa de la frontera, Premi BBVA Sant Joan 2017. I, Vallbona, també mantindrà una conversa sobre l’arrelament i els vincles familiars amb Núria Beitia, psicòloga i magistrada en Estudis de les Dones a Duoda-UB. 

Es tracta d’una activitat promoguda per la Fundació Antigues Caixes catalanes BBVA CX i forma part de la cinquena edició del cicle de converses protagonitzades per vuit escriptors i escriptores, guardonats en els darrers anys amb el Premi BBVA Sant Joan, i quatre psicòlogues que tindran lloc a 12 biblioteques públiques catalanes sota el títol genèric de ‘Avui també és Sant Joan: la literatura, eina de valors’. 

El contingut dels diàlegs tracten de les experiències, emocions, valors,... que ens transmeten els personatges i les situacions de les novel·les que llegim i que molt sovint sentim tan pròximes als nostres propis sentiments. Són una conversa a mig camí entre la literatura i la psicologia sobre els sentiments de personatges ficticis però que ens ajuden a entendre’ns millor a nosaltres mateixos.

Sobre el llibre

La casa de la frontera parla d’un establiment situat al barri de la duana de Puigcerdà, al bell mig de la ratlla amb França. Un lloc de pas on s’han encreuat molts destins i que, enmig d’un paisatge imponent, ha estat testimoni d’algun dels episodis més rellevants que han transformat la Cerdanya i tot el país des de finals del segle XIX. 

Sobre l’autor

Rafael Vallbona (Barcelona 1960). Escriptor i periodista resident al Maresme. Autor de més de cinquanta llibres de tota mena entre novel·les, no ficció, poemaris i llibres de viatges; alguns dels quals han estat traduïts, i altres han estat premiats amb l'Amat Piniella i el Néstor Luján de novel·la històrica, l'Ernest Udina de periodisme, el Columna jove i el Ramon Muntaner de novel·la juvenil, el Ferran Canyameres de novel·la negra, el Cadaqués a Rosa Leveroni o els Jocs Florals de Barcelona de poesia, entre d'altres. 

Col·laborador habitual a premsa, ràdio i televisió, és també professor a la Facultat de Comunicació Blanquerna. 

Sobre la psicòloga

Núria Beitia (Barcelona, 1962). Psicòloga, mare, mestressa de casa i magistrada de Duoda (Màster en Estudis de les Dones). Des de l’any 1999 pertany a Duoda, Centre de Recerca en Estudis de les Dones de la Universitat de Barcelona, i gestiona el Màster en Estudis de la Diferència Sexual de la Universitat de Barcelona. Des de fa més de 15 anys ha creat i impartit diversos tallers, entre d’altres: taller de sexualitat femenina Contacto con tacto; el taller De dona a dona, anar fent genealogia femenina; l’espai Una nena de la mà de la seva mare, benvinguda a la menstruació i a la sexualitat de les nenes.

A partir del naixement de la seva filla es va vincular a Titània, Espai de Salut, des d’on acompanya a dones i a parelles en l’aventura de l’embaràs, el part, el postpart i la criança. Ha escrit diversos articles sobre salut, sexualitat, criança i política.


Imatges relacionades

180226 Cartell Manlleu Avui també Sant Joan.jpg

Data de modificació: 26/02/2018 14:17:02

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter